Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:36
Άλλες Ειδήσεις

Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στην Ελλάδα






Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι στην Ευρώπη εκτιμάται ότι επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή σε μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων – τελικά λίγοι το αποφασίζουν λόγω του ταμπού και του κοινωνικού στιγματισμού. Ο 29χρονος Γάλλος Camille Franciosi είναι ένας από τους «τολμηρούς»: είναι υποψήφιος για μεταμόσχευση πέους, η οποία μάλιστα θα φέρει έντονο το ελληνικό στοιχείο. Κι αυτό διότι, αφενός θα γίνει στην Ελλάδα, αφετέρου με τη συμμετοχή τριών κορυφαίων επιστημόνων –μεταξύ των οποίων και ένας Έλληνας- που ειδικεύονται στη συγκεκριμένη χειρουργική επέμβαση.

Όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, η επέμβαση θα γίνει στο πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων (αποτέλεσμα της συνεργασίας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών) και για την διενέργειά της θα συνεργαστούν ο Δρ Andre Van Der Merwe, καθηγητής Ουρολογίας και διευθυντής του Ουρολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Stellenbosch στη Νότιο Αφρική, ο Δρ Vladimir Kojovic, επίκουρος καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου και κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, συντονιστής και υπεύθυνος του Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, διευθυντής της Κλινικής Σεξουαλικής Υγείας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Συνυφασμένο με την σεξουαλικότητα και την αναπαραγωγή το πέος απασχολεί επί μακρόν την επιστημονική κοινότητα σε ό,τι αφορά τα προβλήματα και τη δυσλειτουργία του. Ο 29χρονος Γάλλος έχει βιώσει δραματικά την «ανυπαρξία» πέους, την «στέρηση» του κατεξοχήν συμβόλου του ανδρισμού του.

«Δεν μπορώ να έχω φυσιολογική σεξουαλική ζωή, έχω κάνει απόπειρες αυτοκτονίας, δεν μπορώ να έχω μία σύντροφο. Στο σχολείο είχα προβλήματα, γιατί μου έλεγαν ότι λόγω έλλειψης πέους δεν είμαι άντρας. Είναι κάτι που δεν μπορείς να μοιραστείς, έτσι το κρατούσα για εμένα. Μίλησα με τον κ. Κωνσταντινίδη και με τον κ. Kojovic και φτιάξαμε έναν χώρο στο διαδίκτυο (http://arepahs.eu/), όπου οι άνθρωποι με τέτοιου είδους προβλήματα μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας και να ενημερωνόμαστε. Ψάχναμε για 25 ολόκληρα χρόνια να βρούμε ένα σοβαρό κέντρο και να απευθυνθούμε για βοήθεια. Πήγα σε διάφορους γιατρούς σε όλη την Ευρώπη, αλλά κανείς δεν ήθελε να πάρει το ρίσκο. Μόνο ο κ. Κωνσταντινίδης, ο κ. Merwe και ο κ. Kojovic αποφάσισαν να με βοηθήσουν. Ακόμη και όταν γνωρίζω μια κοπέλα, νιώθω πως δεν είμαι ολόκληρος. Το μυαλό είναι μεγαλύτερο πρόβλημα και από το σώμα» ήταν τα λόγια του νέου άνδρα που μεταφέρθηκαν μέσω video κατά την παρουσίαση της λειτουργίας του πρώτου Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων.

 

 

Πηγή: parapolitika.gr