Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 21:38
Αθλητικά

Η μοναδική αλήθεια για τον Volos NFC






Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί πολλά, αναφορικά με το δικαίωμα συμμετοχής του Volos NFC στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής που ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου.

Αρχικά, τόσο η Νίκη Βόλου όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου έστειλαν εξώδικα στην ΕΠΣΘ τα οποία κοινοποιήθηκαν μέχρι και… στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να μην εγγραφεί ο Volos NFC στα μητρώα της.

Εν συνεχεία, υποστήριξαν ότι από τη στιγμή που ο Volos NFC εγγραφεί στα μητρώα της Ενωσης της Μαγνησίας, θα έπρεπε να ξεκινήσει από την Β’ τοπική κατηγορία, με τη λογική ότι πρόκειται για νεοσύστατη ομάδα.

Εν συνεχεία και αφού προηγουμένως η ΕΠΟ, έπειτα από εισήγηση της Νομικής της Υπηρεσίας ενέκρινε της συμμετοχή του Volos NFC στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής (όπως όφειλε), ξεκίνησαν από τη Νίκη Βόλου οι επιστολές προς της ΕΠΟ και οι δηλώσεις παραγόντων της, οι οποίοι ξεκάθαρα έκαναν λόγο για παρανομία της Ομοσπονδίας στο θέμα του Volos NFC.

Και κάπου εδώ ξεκινούν τα εύλογα ερωτήματα: Πού ακριβώς παρανόμησε η ΕΠΟ; Επειδή ενέκρινε (όπως όφειλε) τη συμμετοχή του Volos NFC στη Γ’ Εθνική; Και γιατί παρανόμησε; Πού θα έπρεπε να αγωνίζεται ο Volos NFC, όταν κατατέθηκαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που προβλέπει η νομοθεσία.

Και για να γίνουμε ακόμα πιο σαφείς και να τελειώσει μια και καλά το παραμύθι περί παρανομίας. Ο Volos NFC ΔΕΝ είναι ένας νεοσύστατος σύλλογος, όπως θέλουν να υποστηρίζουν κάποιοι, αλλά ένας σύλλογος που ιδρύθηκε πριν από πολλά χρόνια, έχοντας άλλη ονομασία και που επί σειρά ετών αγωνιζόταν στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Και για όσους δεν το ενθυμούνται ο εν λόγω σύλλογος με την επωνυμία Πύδνα, την περσινή περίοδο αγωνιζόταν στον ίδιο όμιλο με τη Νίκη και τον Ολυμπιακό.

Τι άλλαξε από πέρυσι; Η ονομασία και η έδρα. Και για να είμαστε ακόμα πιο ξεκάθαροι και να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση. Τόσο η αλλαγή της έδρας (από την Πιερία στη Μαγνησία) όσο και η αλλαγή ονόματος (από Πύδνα σε Volos NFC) έχουν εγκριθεί και από το Πρωτοδικείο Κατερίνης αλλά και από το Πρωτοδικείο Βόλου. Που σημαίνει ότι υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και ότι όλα έχουν γίνει ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ.

Και κάπου εδώ γεννάται το καίριο ερώτημα. Από τη στιγμή που υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις για την αλλαγή έδρας και αλλαγή ονόματος μίας ομάδας που έχει ιδρυθεί πριν από αρκετά χρόνια, πως είναι δυνατόν να μην τις λάβει υπόψη της η Νομική Υπηρεσία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας; Πως είναι δυνατόν κάποιοι να απαιτούν από την ΕΠΟ να πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης που ενέκριναν την αλλαγή ονομασίας και έδρας μίας ομάδας; Με λίγα λόγια, πως είναι δυνατόν κάποιοι να ζητούν από τη ΕΠΟ να παρανομήσει;

Το να χρησιμοποιούν κάποιοι «αντίπαλοι» νομικά παραθυράκια, ώστε να εμποδίσουν μία ομάδα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα που δικαιούται βάσει νομοθεσίας, είναι μία επιλογή. Όπως επίσης είναι μία επιλογή, να παίξεις από την αρχή της χρονιάς το ρόλο του αδικημένου και κατατρεγμένου από το σύστημα, μόνο και μόνο για να κρύψεις τη γύμνια σου και να έχεις από πριν έτοιμο το άλλοθι της αποτυχίας.

Υπάρχει όμως και μία δεύτερη επιλογή. Να δημιουργήσεις μία δυνατή ομάδα που θα σταθεί ανταγωνιστικά απέναντι στους αντιπάλους σου. Να σε απασχολεί μόνο το πως θα δυναμώσεις τη δική σου ομάδα και όχι το πώς θα εξοντώσεις τον αντίπαλο χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα. Να σε ενδιαφέρει μόνο το πώς θα κερδίσεις τον αντίπαλό του μέσα στο γήπεδο και όχι έξω από αυτό.

Αλλά για να κάνεις την επιλογή αυτή υπάρχει μία απαραίτητη προϋπόθεση. Πρέπει να είναι γεννημένος ΝΙΚΗΤΗΣ.

 

Υ.Γ.: Αλήθεια, ποια είναι η άποψη των αγνών φιλάθλων με τις ενέργειες αυτές; Γιατί κάτι μου λέει ότι με τα νομικά τερτίπια που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν κάποιοι, όχι μόνο δικαιώνονται στη συνείδηση του φίλαθλου κόσμου, αλλά πέφτουν πολύ χαμηλά στα μάτια του.

Υ.Γ.1: Θέλω να ελπίζω ότι η δημιουργία του Volos NFC, μέσω του ανταγωνισμού θα συμβάλει στην ανάπτυξη του βολιώτικου ποδοσφαίρου. Αν και με παράγοντες που κοιτούν το πώς «θα ψοφίσει η κατσίκα του γείτονα», δύσκολο το βλέπω.