Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει: Μείωση συντάξεων το 2019, όχι νωρίτερα!






Ανακουφισμένη βγήκε η διαπραγματευτική ομάδα από τη συνάντηση με τους δανειστές, καθώς παρά το πρέσινγκ για τις χαμηλές πτήσεις του ΑΕΠ, επήλθε- τουλάχιστον σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές- συμφωνία να μη μειωθούν οι συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πιάνονται οι στόχοι. Το μόνο θέμα προς συζήτηση είναι πόσο μεγάλη θα είναι η υπέρβαση, που θα επιτρέψει περαιτέρω μειώσεις φόρων και παρεμβάσεις στις δαπάνες», σημείωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι είναι βεβαιότητα η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement).

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο, αν και η Αθήνα θα αναθεωρήσει τις εκτιμήσεις για το φετινό ΑΕΠ στο 2- 2,1%, δεν υπάρχει διαφωνία για τη δυνατότητα επίτευξης πλεονάσματος τουλάχιστον 3,5% και είναι ενδεικτικόν ότι το ΔΝΤ αναθεώρησε την εκτίμηση του από το 2,9% στο 3,5%, δηλαδή ευθυγραμμίστηκε με τους Ευρωπαίους.

Όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός αξιωματούχος, η εξέλιξη αυτή απομακρύνει το ενδεχόμενο πρόωρης μείωσης του αφορολογήτου από το 2019- «δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα» σημείωσε- αλλά προσγείωσε στην πραγματικότητα όσους βουλευτές και υπουργούς καλλιεργούν προσδοκίες για αναστολή της μείωσης των συντάξεων.

«Τα συμπεφωνημένα θα τηρηθούν αλλά προβλέπεται δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα» τόνισε χαρακτηριστικά, παραπέμποντας στο πακέτο των αντίμετρων.

Πηγή: iefimerida.gr