Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 04:23
Αθλητικά

Η επόμενη ημέρα στο Ολυμπιακό μετά την απόφαση του CAS






Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου η απόφαση του CAS για τον Τικάο. Κι αυτό για έναν απλό λόγο. Διότι τα 392.000 ευρώ που θα πρέπει να καταβάλουν οι «ερυθρόλευκοι» είναι ένα τεράστιο ποσό. Ένα ποσό δυσβάσταχτο όχι μόνο για τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά για το σύνολο των ομάδων της Football League. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι συνολικά τα έσοδα του Ολυμπιακού Βόλου από τη Football League (τηλεοπτικά και χορηγίες) δεν ξεπερνούν τα 250.000 ευρώ.
Τι γίνεται όμως από δω και πέρα στον Ολυμπιακό Βόλου σε ότι αφορά την οφειλή προς τον Βραζιλιάνο; Τι σκοπεύει να πράξει η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα;
Σε αυτό το ερώτημα υπάρχουν δύο πιθανές απαντήσεις.
Η πρώτη (η εύκολη) δεν είναι άλλη από το να τα παρατήσουν και να ηρεμήσουν από τις σκοτούρες του Ολυμπιακού Βόλου. Σε αυτή την περίπτωση όχι μόνο θα ηρεμήσουν ψυχολογικά αλλά θα γλιτώσουν και κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χρειάζονται μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Η δεύτερη επιλογή (η δύσκολη) των διοικούντων τον Ολυμπιακό Βόλου είναι να συνεχίσουν την προσπάθεια τους με οποιοδήποτε κόστος και όπου βγάλει. Κοινώς να συνεχίσουν να ματώνουν οικονομικά σε καθημερινή βάση, να συνεχίσουν να φθείρονται ψυχολογικά από τα καθημερινά προβλήματα της ομάδας, να… να… να… να… να…
Πραγματικά δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απόφαση της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου. Αν πάντως έπρεπε να προβλέψω, τότε θα έλεγα ότι οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου θα επιλέξουν τη δύσκολη επιλογή. Θα επιλέξουν να συνεχίσουν τον ανηφορικό δρόμο προς της Σούπερ Λίγκα. Θα επιλέξουν να συνεχίσουν τη δύσκολη προσπάθεια που ανέλαβαν πέρυσι το καλοκαίρι.
Δεν μπορώ να ξέρω αν τελικά αυτοί οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Ολυμπιακού Βόλου θα καταφέρουν να ανέβουν όλη την ανηφόρα ή θα μείνουν στο μέσο της διαδρομής. Αυτό που ξέρω όμως με απόλυτη σιγουριά είναι ότι δεν θα το βάλουν κάτω, γιατί δεν είναι μαθημένοι να τα παρατάνε στην πρώτη δυσκολία.
Και κάτι ακόμα. Οσο οι διοικούντες τον Ολυμπιακό Βόλου έχουν την έμπρακτη στήριξη του κόσμου της ομάδας τόσο πιο βατός θα είναι ο ανηφορικός δρόμος που καλείται να διανύσουν.