Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 05:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απίστευτη ιστορία του άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει στην Ομόνοια (photos)






Αίσιο τέλος με τον άνδρα που απειλούσε να αυτοκτονήσει από την σιδερένια κατασκευή στην πλατεία Ομονοίας.

Ο άνδρας ανέβηκε περίπου στις 16:00 στην κορυφή της σιδερένιας κατασκευής (στο έργο του Ζογγόπουλου) και απειλούσε να αυτοκτονήσει.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικοί διαπραγματευτές και ανέβηκαν στο σημείο που βρισκόταν με γερανό.

Τελικά λίγο πριν τις 17:30 κατάφεραν να τον πιάσουν, να τον δέσουν με ειδικό σχοινί και γάντζο και αφού τον έβαλαν στο κουκούκλιο του γερανού, τον οδήγησαν με ασφάλεια στο έδαφος.

 

Γιατί ανέβηκε στο γλυπτό -Η απίστευτη ταλαιπωρία στο Α.Τ. Ομόνοιας

Ωστόσο, πίσω από την κίνηση απελπισίας του μεσήλικα, κρύβεται μια προσωπική περιπέτειά του. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο άνδρας αυτός, είχε μεταβεί το βράδυ της Πέμπτης, στο Α.Τ. Ομόνοιας, προκειμένου να δηλώσει την κλοπή του πορτοφολιού του, μέσα στο οποίο είχε ταυτότητα, πιστωτικές κάρτες και χρήσιμα έγγραφα. Ωστόσο, του συνέστησαν να περάσει την επομένη το πρωί. Οπως και έπραξε, πλην όμως συνάντησε την αδιαφορία των αρμοδίων. Τον είχαν σε αναμονή μέχρι το μεσημέρι και ο άνδρας, μέσα στην απελπισία του, ανέβηκε στο γλυπτό της Ομόνοιας απειλώντας να αυτοκτονήσει, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπιση που έτυχε.

Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΦωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΦωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΦωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΦωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣΗ στιγμή που ο άνδρας φτάνει στο έδαφος με ασφάλεια -Φωτογραφία: Intimenews/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Το 2013 είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει γυναίκα

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος επιχείρησε να αυτοκτονήσει από το συγκεκριμένο σιδερένιο καλλιτεχνικό έργο στην Ομόνοια.

Στις 11 Μαρτίου 2013 έχει ανέβει μια κωφάλαλη γυναίκα, η οποία απειλούσε να δώσει τέλος στη ζωή της βουτώντας στο κενό.

Η γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, μάλιστα, επιχείρησε να αυτοκτονήσει ξανά πηδώντας στο κενό από το ίδιο σημείο, λίγους μήνες αργότερα, λόγω της διακοπής του προνοιακού της επιδόματος, το οποίο είχε διακοπεί ενόψει της πιστοποίησης της αναπηρίας της εκ νέου από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε απελπιστική κατάσταση.

Τελικά οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί κατάφεραν και τότε να την μεταπείσουν και να κατέβει με ασφάλεια από το γλυπτό

Πηγή: iefimerida.gr