Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 00:16
Τοπικά

Ημερίδα της ΑΔΕΔΥ για φορολογικό – ασφαλιστικό






Το Νομαρχιακό Τμήμα Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Μαγνησίας καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία, εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου μεθαύριο Πέμπτη 21/04/2016 και ώρα 19:00 με θέμα: «Φορολογικό – ασφαλιστικό ώρα μηδέν».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, τα μέτρα – σφαγείο που συμφώνησαν Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση που θα σώσει την Κοινωνική Ασφάλιση». Η βίαιη μνημονιακή, νεοφιλελεύθερη «μεταρρύθμιση» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική λιτότητας των Κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ., έρχεται να προστεθεί στους προηγούμενους αντιασφαλιστικούς νόμους, στην αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια, στην αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη στους ήδη συνταξιούχους καθώς και στις νέες μειώσεις σε παροχές και συντάξεις για όλες τις κατηγορίες ασφαλισμένων και συνταξιούχων, σημερινών και μελλοντικών.

Παράλληλα, με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η Κυβέρνηση προωθεί νέες σημαντικές αυξήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους για να εξασφαλίσει την είσπραξη πρόσθετων φορολογικών εσόδων το 2016, το 2017 και αν δεν «πετύχουν» αυτά τα μέτρα θα προστεθούν και άλλα το 2018, τονίζει η ΑΔΕΔΥ.
Τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό μαζί με την υπερφορολόγηση των εργαζομένων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών κλπ, φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και στέλνουν τη νεολαία στην ξενιτιά, αναφέρει.

Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση από κλιμάκιο της ΑΔΕΔΥ με επικεφαλής τον προεδρεύοντα Σταύρο Κουτσουμπέλη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση και θα προταθούν δράσεις για το επόμενο διάστημα, όταν το ασφαλιστικό φορολογικό φτάσουν στη Βουλή των Ελλήνων.