Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:39
Τοπικά

Συνεχίζεται ο πόλεμος κατά ΕΡΓΗΛ – Αχ. Μπέος: Η ΔΕΥΑΜΒ στο Δήμο είναι το plan B – Σκληρή κριτική σε δικαστικές αποφάσεις (video)






Η καταπολέμηση της αρπακτικής διάθεση της ΕΡΓΗΛ, που αν αφεθεί ανεξέλεγκτη και χωρίς αντίσταση θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δημόσια Υγεία και το δημόσιο συμφέρον, είναι άμεση προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΜΒ, τους σχεδιασμούς των οποίων παρουσίασε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, που νωρίτερα είχε συνάντηση στο γραφείο του με τους εκπρόσωπους των μειοψηφιών και συγκεκριμένα τον κ. Μαργ. Πατσιαντά, την κ. Νατάσσα Οικονόμου, τον κ. Τέλη Δουλόπουλο και τον κ. Απ. Νάνο.

Συνοπτικά οι βασικοί άξονες που θα κινηθεί η Δημοτική Αρχή είναι:

Θα συνεχίσει το δικαστικό αγώνα για να ξεμπλοκαριστούν οι λογαριασμοί, που έχει ήδη κατασχέσει η ΕΡΓΗΛ, διεκδικώντας ποσά για έργο που δεν έχει εκτελέσει, ώστε να καταστεί εφικτή η εύθυμη λειτουργία της επιχείρησης και η εκτέλεση των έργων

Σε αντίθετη περίπτωση η ΔΕΥΑΜΒ θα περάσει  σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης με τη μετατροπή της σε Διεύθυνση του Δήμου και με τους εργαζόμενους της να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιηθούν και οι παράλογες και παράτυπες διεκδικήσεις της ΕΡΓΗΛ.

Πάντως όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος αυτό είναι το plan B και θα ισχύσει μόνο σε περίπτωση αποτυχίας των ένδικων μέσων

Ο κ. Μπέος άσκησε δριμεία κριτική και σε δικαστικούς λειτουργούς τονίζοντας ότι έλαβαν αποφάσεις χωρίς να κρίνουν την ουσία των πραγμάτων και το υψηλό κοινωνικό διακύβευμα και χαρακτηριστικά παρέθεσε το παράδειγμα των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ που με δικαστική απόφαση υπέρ τους προσπάθησαν να ακολουθήσουν την ίδια ακριβώς διαδικασία με αυτή της ΕΡΓΗΛ, όμως το Δικαστήριο τους αρνήθηκε την κατάσχεση των λογαριασμών. Δεν έπραξε, όμως, το ίδιο με την ΕΡΓΗΛ, αλλά ακριβώς το αντίθετο τόνισε ο κ. Μπέος. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του για τους λόγους που οδήγησαν σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες αποφάσεις για το ίδιο αντικείμενο.

Διερωτήθηκε, επίσης, “αν υπάρχουν βουλευτές σε αυτήν την πόλη και αν τους ενδιαφέρει που κινδυνεύει να μείνει χωρίς νερό και αποχέτευση”.

Την Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι εξάλλου ο Δήμαρχος Βόλου θα έχει συνάντηση με τους εργαζομένους της ΔΕΥΑΜΒ για να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου σημειώθηκε εντονότατο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του κ. Μπέου και εργαζομένης της ΔΕΥΑΜΒ, η οποία όπως “φωτογράφησε” ο Δήμαρχος Βόλου με όσα είπε, είναι στενό συγγενικό πρόσωπο κυβερνητικού στελέχους.

Η εργαζόμενη ρώτησε τον κ. Μπέο τι πρόκειται να γίνει με τα χρέη που έχει ο Δήμος Βόλου έναντι της ΔΕΥΑΜΒ, κάτι που τον εκνεύρισε έντονα, με συνέπεια να ακολουθήσει έντονη λογομαχία μεταξύ τους και η εργαζόμενη τελικά αποχώρησε από την αίθουσα.

Παρακολουθείστε σε βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη: