Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 21:29
Τοπικά

Ζωή Κωνσταντοπούλου από το Βόλο: Πρόσκληση σε «ανυπακοή για να πέσουν οι δυνάστες»






Πρόσκληση για δημιουργία “Κίνησης ανυπακοής” των πολιτών “για να πέσουν οι δυνάστες μας” απηύθυνε από το Βόλο η πρόεδρος της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο περιοδείας σε όλη τη χώρα για ενημέρωση και στήριξη όλων των κινημάτων. Κάλεσε τους πολίτες να σταματήσουν να πληρώνουν ότι έχει σχέση με το χρέος ενώ άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζοντας την «κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων” που έχει “ξεπουλήσει τη δημόσια περιουσία και έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, καταδυναστεύοντας τους πολίτες”.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου πραγματοποίησε περιοδεία στη Μαγνησία από χθες το απόγευμα που επισκέφθηκε το μαρτυρικό χωριό της Δράκειας, συνοδευόμενη από μέλη της “Πλεύσης Ελευθερίας”, όπως ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Δρόμοι Συνεργασίας” , Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας, ο Ηλίας Παπαδόπουλος του κινήματος “Δεν πληρώνω” και ο Γιάννης Κάϊρας.

 

Ανυπακοή για να πέσουν οι δυνάστες

Η κα Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι από το Φεβρουάριο του 2017 το κόμμα της καλεί τους πολίτες σε γενική ανυπακοή, να μην πληρώνουν τίποτα που συνδέεται με χρέος, προκειμένου να “εξαναγκαστούν να πέσουν δανειστές και κυβέρνηση που δυναστεύει τον τόπο”.Γίνονται πολλές δράσεις και πρωτοβουλίες πανελλαδικά προκειμένου να αμυνθούμε και να αποτινάξουμε το καθεστώς. Δεν είμαστε κλασικό κόμμα με παραδοσιακή δομή, αλλά ακτιβιστικό εγχείρημα, που αν γίνει κόμμα είναι για να εκφραστούν οι πολίτες στην κάλπη. Έχει σαν σκοπό να ενθαρρύνει κινήματα πολιτών και ειδικά στο Βόλο υπάρχουν πολλά και ζωντανά κινήματα, όπως η Συμμαχία για το Νερό, κινήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, κινήσεις ενάντια στην καύση rdf από ΑΓΕΤ, τα κινήματα για την υπεράσπιση της υγείας μετά την άρνηση του Νοσοκομείου να δεχθεί καρκινοπαθείς», εξήγησε.

 

“Εκχώρησαν την εθνική κυριαρχία”

Τόνισε ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει εκχωρήσει την εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία, την κοινοβουλευτική λειτουργία και κοινωνική αξιοπρέπεια υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, νομοθετώντας κατά παραγγελία, παραβιάζοντας το κυρίαρχο ΟΧΙ ελληνικού λαού και υπογράφοντας την κατάπτυστη συμφωνία Ε.Ε. -Τουρκίας “Η πατρίδα μας βρίσκεται σε καθεστώς μιας νέου τύπου αποικιοκρατίας, δεσποτείας, όπου δεν λειτουργεί πουθενά η κυριαρχική βούληση το λαού. Ο χειρισμός των σχέσεων με την Τουρκία είναι αδιανόητα επιπόλαιος εδώ και χρόνια, τα ζητήματα ακεραιότητας των εδαφών και προστασία των εδαφών δεν περιορίζονται σε αυτό που διακινείται ως φόβος και απειλή. Έχει εκχωρηθεί στο σύνολό της η δημόσια περιουσία και ο δημόσιος πλούτος. Έχουν εκχωρηθεί για 99 χρόνια σε ένα ταμείο που εδρεύει στο Λουξεμβούργο με μορφή ανώνυμης εταιρείας”.
Επιπλέον επισήμανε ότι η κυβερνητική πολιτική στα εθνικά θέματα δεν εμπνέει καμία ασφάλεια και ότι “αυτή η ανασφάλεια χρησιμοποιείται ως εργαλείο απενεργοποίησης των πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να εξεγερθούν και να διεκδικήσουν ότι μας αφαιρέθηκε”.

 

“Εργαλείο εξαναγκασμού το ευρώ”

Χαρακτήρισε το ευρώ “εργαλείο εξαναγκασμού” ενώ υπενθύμισε ότι “το ευρώ χρησιμοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2015 για να καταλυθεί η δημοκρατία και είναι αυτονόητο ότι ο λαός πρέπει να δημιουργήσει άλλο μέσο συναλλαγών. Αυτό δεν σημαίνει παρά το αυτονόητο δικαίωμά μας να έχουμε μια αυτεξούσια λειτουργία σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής. Είμαστε απέναντι στο ευρώ που είναι νόμισμα στου καθεστώτος” τόνισε.

 

“Κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων”

Εκτίμησε ότι εκλογές θα γίνουν όταν “η κυβέρνηση προδοτών και τζογαδόρων κρίνει πότε ο χρόνος θα είναι καλύτερος για εκείνη. «Εμείς πρέπει να τους ρίξουμε, να αντισταθούμε και να εφαρμόσουμε ανυπακοή σε όλα τα επίπεδα. Προφανώς έχουμε σκοπό να εκπροσωπήσουμε πολίτες στη βουλή και θα παλέψουμε γι αυτό
για να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα”. Επιπλέον επισήμανε ότι οι Έλληνες δικαιούνται μία βουλή που που δεν θα “ξεπλένει πολιτικές ευθύνες, ψηφίζει νομοσχέδια που δεν έγραψαν και δεν έχουν διαβάσει οι βουλευτές, επικουρεί την κυβέρνηση να καταδυναστεύει τους πολίτες. Η σημερινή βουλή συγκροτήθηκε με αντισυνταγματική διάλυση της προηγούμενης, για να υπάρξει κοινοβουλευτική πλειοψηφία ελεγχόμενη, με βουλευτές από λίστες”, τόνισε. “Μας προσβάλλει μία βουλή όπου ο λεγόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, απευθύνεται στον φερόμενο πρόεδρο της Βουλής κ. Βρούτση και τον ευχαριστεί που έκανε την βουλή όπως την ξέραμε στο παρελθόν”, υπερθεμάτισε.

Χαρακτήρισε την ιστορία της διαπραγμάτευσης “κακοστημένο θέατρο” αλλά και προκλητικές τις δηλώσεις της κυβέρνησης του τύπου “τα δώσαμε όλα αλλά είναι σαν να μην τα δώσαμε” και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να γνωρίζει ότι “εκείνοι που σκύβουν και υποκλίνονται στους δυνάστες δεν μπορούν να τους υπερασπιστούν, μόνο εμείς”.
Η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι η “Πλεύση Ελευθερίας” ενοχλεί πολλούς γιατί δεν είναι στη λίστα κανενός, “παλεύουμε με τις δικές μας δυνάμεις χωρίς χορηγούς και νταβατζήδες”. Τόνισε ότι ακόμη υπάρχει πολύ δουλειά για να συγκροτηθεί η ευρεία συμμαχία με τους πολίτες.

 

“Λάθος η προσπάθεια απομείωσης των καταγγελιών Ράϊκου”

Για τις καταγγελίες της παραιτηθείσης εισαγγελέως κ. Ράϊκου επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τα όσα καταγγέλλονται καθώς πρόκειται για εισαγγελική λειτουργό που διαχρονικά έδωσε μάχες απέναντι σε ισχυρά συμφέροντα, τέτοια που δραστηριοποιούνται και επί ΣΥΡΙΖΑ για να μην υπάρξει λογοδοσία και απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος. “Της είχα καταθέσει το σύνολο των στοιχείων για υπόθεση υποβρυχίων και των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ βουλή αρνούνταν να το εξετάσει, η εισαγγελέας Ράικου τη διαβίβασε στη βουλή, έκανε δυόμισι μήνες για να φθάσει στου βουλή και εκείνη την ημέρα η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε τη βουλή για να επέλθει παραγραφή. Ένα ακόμη επεισόδιο ξεπλύματος πολιτικών ευθυνών προσώπων. Δεν περιποιεί τιμή σε κανένα τις καταγγελίες της να τις απομειώσει με υπαινιγμούς και διοχετευμένα σχόλια στα ΜΜΕ”.