Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 21:20
Τοπικά

“Ζορμπάς”: Μια αγνοούμενη στη Σκιάθο, τρεις στην Εύβοια






Σκληρά δοκιμάζεται η Σκιάθος από την επέλαση του “Ζορμπά” και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες πέραν των άλλων προβλημάτων υπάρχει και η αγωνία για την τύχη μιας γυναίκας που αναφέρθηκε να αγνοείται. Πάντως σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το περιστατικό δεν επιβεβαιώνεται ούτε από την Αστυνομία, ούτε από την πλευρά του Δήμου.

Ιδιαίτερα προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα καταγράφηκαν στην περιοχή του Τρούλου, όπου σύμφωνα με μια πληροφορία από το διαδίκτυο οι αρχές φέρονται να εκκένωσαν προληπτικά δύο ξενοδοχεία

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Σαρωτικό είναι το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα Ζορμπά από τη χώρα μας, καθώς στην «πορεία» του από χθες προκαλεί μεγάλα προβλήματα και αφήνει πίσω τεράστιες καταστροφές.

Το φαινόμενο άφησε πίσω του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πελοπόννησο, καθώς ποτάμια υπερχείλισαν, οικισμοί εκκενώθηκαν, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα υπήρξαν κυρίως στην Αργολίδα, την Κόρινθο, αλλά και τη Μάνη, ενώ το καταστροφικό πέρασμα συνέχισε στη Φθιώτιδα και την Εύβοια.

Πληροφορίες για 4 αγνούμενους

Σύμφωνα με πληροφορίες, 4 άτομα αγνούνται. Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πυροσβεστική αναζητά ζευγάρι ηλικιωμένων, που αγνοείται ανάμεσα στο Μαντούδι και το Μετόχι. Επιπλέον, πληροφορίες του Alpha αναφέρουν ότι ένας άνδρας αγνοείται στην ίδια περιοχή, καθώς παρασύρθηκε το όχημά του από το οποίο πρόλαβε να βγει η συνοδηγός. Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αγνοείται μια γυναίκα στη Σκιάθο.

Σε περιοχές της Εύβοιας, άνθρωποι ανέβηκαν σε ταράτσες για να προστατευθούν, ενώ οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα, ο οποίος τόνισε ότι αν δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία στον Θεολόγο και τη Μαλεσίνα, θα μιλούσαμε για νέα Μάνδρα!