Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 22:28
Τοπικά

Ε.Κ.Β – ΑΔΕΔΥ: Σημείο έναρξης των νέων κινητοποιήσεων η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά






Ως το σημείο έναρξης των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων και των μνημονίων χαρακτηρίσε την εργατική πρωτομαγιά, η διοήκηση του Εργατικού Κέντρο Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος σε δηλώσεις του αναφερόμενος στο μήνυμα της σημερινής ημέρας, τόνισε ότι όσο οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στους αγώνες και δεν δηλώνουν το παρών στις συγκεντρώσεις, τόσο θα έρχονται αντιμέτωποι με νέα δυσβάστακτα μέτρα για την εργατική τάξη.Προέβλεψε ότι η απεργία που έχει ανακοινωθεί για τις 16 Μαΐου ενάντια στα μέτρα θα είναι επιτυχημένη.

Ε.Κ.Β - ΑΔΕΔΥ: Σημείο έναρξης των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων
Ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου Δημήτρης Βασιλείου τόνισε απο την πλευρά του ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να απαξιώσει το νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς θα πέσει στο κενό. Όπως είπε πρόκειται για μια κυβέρνησης που προδίδει ωμά τις ελπίδες των εργαζομένων και συνυπογράφει με τους Δανειστές τον οικονομικό τους στραγγαλισμό, αφαιρώντας και τα τελευταία εργασιακά κεκτημένα τους. “Δεν είναι η Πρωτομαγιά, όπως θα ήθελε ο κ. Τσίπρας, το αγωνιστικό τέλος αυτής της πορείας για την επαναδιεκδίκηση όσων μας έκλεψαν, αλλά η αρχή της, για να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί Νόμοι και τα Μνημόνια”, ανέφερε χαρακτηριτικά.
Η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου έστειλε ενωτικό μήνυμα απέναντι στη μεγάλη ανεργία, στη φορολεηλασία και τις περικοπές μισθών και συντάξεων, αλλά και σε κάθε παραταξιακή προσπάθεια για κατακερματισμό των αγώνων.

Η συγκέντρωση του ΕΚΒ στην Πλατεία Ελευθερίας ήταν μεγαλύτερη σε σχέση με το 2016. Μετα το πέρας των ομιλιών πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου. Οι διαδηλωτές κατέληξαν στο σημείο που στο παρελθόν θυσιάστηκαν Βολιώτες στην διάρκεια συγκεντρώσεων για την διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Ε.Κ.Β - ΑΔΕΔΥ: Σημείο έναρξης των νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων