Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 20:16
Τοπικά

Ετοιμο το υπερσύγχρονο skate park στον Αναυρο – Αύριο τα εγκαίνια (photos)






Η Δημοτική Αρχή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα πολλών νέων της περιοχής μας για δημιουργία ενός χώρου όπου θα μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν skate και ΒΜΧ και μετά και την προσωπική δέσμευση του αιρετού Δημάρχου Βόλου και επικεφαλής της παράταξης πλειοψηφίας Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική κ. Αχιλλέα Μπέου σε αίτημα αντιπροσωπείας skaters της περιοχής μας πέρυσι το καλοκαίρι για δημιουργία skate park, εγκαινιάζει το Σάββατο 1 Απριλίου 2017 και ώρα 12.30 μ.μ. στο Παραλιακό Πάρκο Αναύρου, πίσω από το κτίριο του Ενυδρείου και απέναντι από την πρώην κυρία είσοδο του Νοσοκομείου (σημερινή είσοδος ΟΚΑΝΑ) το πρώτο οργανωμένο πάρκο skate park στον Βόλο.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής, η ύπαρξη ενός υπερσύγχρονου πάρκου για skate και ΒΜΧ, καθώς μέχρι και σήμερα οι νεαροί skaters περιφέρονται δημιουργώντας αυτοσχέδιες πίστες με αποτέλεσμα να διακυβεύεται καθημερινά τόσο η σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters, όσο και των απλών πολιτών που συνυπάρχουν στους ίδιους χώρους – πάρκα.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί καινοτομία για τον Βόλο και για την πραγματοποίηση του υπήρξε άμεση συνεργασία με τους skaters καθ’ όλη την διαδικασία ώστε να ανταποκρίνεται σε διεθνή πρότυπα. Έτσι το νέο skate park θα είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για τους νέους, οι οποίοι θα το επισκέπτονται αρκετά συχνά και στόχος είναι να διοργανώνονται στο χώρο επιδείξεις και αγώνες.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Το skate park έχει κατασκευαστεί στο παραλιακό πάρκο του Αναύρου σε έκταση 700 τ.μ.

Εκεί έχουν τοποθετηθεί ένα quarterpipe, streetspine (διπλές καμπύλες), διπλό quarterpipe, funbox, piano, ledge, rail (μεταλλική ράγα) και ράμπες με καλυπτόμενες πλευρές και πλάτες ελεύθερα προσβάσιμες. Τις εν λόγω μπάρες μπορούν να χρησιμοποιούν όσοι κάνουν skateboarding, inline skating και ΒΜΧ.

Η προμήθεια του εξοπλισμού και το ειδικό δάπεδο που κατασκευάστηκε είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας (ΕΝ 14974:2006 + Α1:2010 ).