Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 14:44
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ετοιμάζουν διαγωνισμό για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών






Τρόπο να προχωρήσει σε χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτικών αναζητά το υπουργείο Παιδείας.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου επιδιώκει εντός του 2017 να προχωρήσει σε αρκετές χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν χρόνια κενά στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ηδη έχουν γίνει σχετικές εισηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συγκληθεί διϋπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, οι προσλήψεις αυτές έχουν τη συναίνεση των θεσμών, αφού είναι εντός της συμφωνίας προσλήψεις/ αποχωρήσεις και επιπλέον έχουν εξοικονομηθεί πόροι από άλλες πηγές.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, θα συγκληθεί διϋπουργική σύσκεψη για τον τριετή προγραμματισμό των προσλήψεων αυτών, που θα αφορούν τα έτη 2018 -2020. Στη σύσκεψη αυτή πρόκειται να συζητηθούν όλες οι πτυχές της απόφασης.

Κατά συνέπεια, μέσα στο τρέχον έτος (2017) πρέπει να πραγματοποιηθεί ο εν λόγω διαγωνισμός, ενώ σχετικές εισηγήσεις έχουν ήδη γίνει από τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Γαβρόγλου.

Πηγή: iefimerida.gr