Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 17:07
Κόσμος

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ μας μαχαίρωσαν πισώπλατα – Είμαστε υπό πολιορκία






«Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς» δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην σύνοδο των πρέσβεων στην Άγκυρα.

«Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της χώρας είναι υγιή»,  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η τουρκική λίρα θα επανέλθει «σε λογικά επίπεδα στο πλαίσιοοικονομικής πραγματικότητας».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «προδοσία» τη «διασπορά ψευδών ειδήσεων για την οικονομία της Τουρκίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υποχώρηση από την ελεύθερη οικονομία της αγοράς.

«Η Τουρκία βρίσκεται υπό πολιορκία στην οικονομία και σε άλλους τομείς. Τα θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία της χώρας είναι υγιή», επεσήμανε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως εκτίμησε ο ίδιος, «οι επιθέσεις εναντίον της Τουρκίας αναμένεται να συνεχιστούν. Πρέπει να είμαστε ετοιμοι για διαφορετικές μορφές αυτών των επιθέσεων».

«Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μας μαχαιρώσουν πισώπλατα»

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν παρέλειψε να «κατακεραυνώσει» για μία ακόμη φορά τις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειές της «μαχαιριά στην πλάτη της Τουρκίας».

«Οι εμπορικές ενέργειες των ΗΠΑ αντιβαίνουν στις αρχές του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Οι ΗΠΑ προσπαθούν να μαχαιρώσουν την Τουρκία πισώπλατα», δήλωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στην σύνοδο των πρέσβεων στην Άγκυρα αναφερόμενος στον διπλασιασμό των δασμών για τον τουρκικό χάλυβα και το τουρκικό αλουμίνιο που εξάγεται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα, σε ομιλία του στην Τραπεζούντα είχε επιμείνει στους υψηλούς τόνους  κατά των ΗΠΑ διακηρύσσοντας ότι «θα απαντήσουμε σε όσους κήρυξαν εμπορικό πόλεμο σε όλο τον κόσμο και στην Τουρκία προχωρώντας σε νέες συμμαχίες και σε νέες αγορές».