Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 04:27
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρησαν να κάψουν την καφετέρια και τους αστυνομικούς!






Πήγαν να κάψουν αστυνομικούς, περιπολικό, μια καφετέρια και ένα πρακτορείο του ΟΠΑΠ! Ο λόγος για τρεις άνδρες ηλικίας 41, 33 και 31 χρόνων, οι οποίοι τα ξημερώματα της περασμένη Τετάρτης, με δύο μπιτόνια στα χέρια είχαν βγει «βόλτα» για να κάψουν δύο καταστήματα στα Καμίνια.

Όλα συνέβησαν στις 04:05,  στη συμβολή των οδών Αιτωλικού και Αγ. Σοφίας, με τους τρεις άνδρες να «λούζουν» με βενζίνη, τους τοίχους και την είσοδο μιας καφετέριας, ενώ λίγο αργότερα παραβιάζουν τα ρολά ενός πρακτορείου ΟΠΑΠ, σπάνε τις τζαμαρίες και χύνουν βενζίνη στο εσωτερικό του. Το πλήρωμα περιπολικού της Άμεσης Δράσης αντιλαμβάνεται τις κινήσεις τους και επιχειρούν να τους ακινητοποιήσουν. Οι δράστες κινούνται απειλητικά εναντίον τους, τους  χτυπούν με μπουνιές και κλωτσιές και στη συνέχεια «λούζουν» και εκείνους με βενζίνη όπως και το περιπολικό.

Ευτυχώς δεν ανάβουν… αναπτήρα και τρέπονται σε φυγή. Λίγο αργότερα συλλαμβάνονται από άλλους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ενώ ένας τέταρτος καταφέρνει να διαφύγει. Στην κατοχή τους κατάσχεται ένα κινητό τηλέφωνο με ακουστικό, με τον δράστη να βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με… κάποιον, όπως επίσης γάντια και έναν λοστό. Ένας από τους συλληφθέντες φαίνεται να κινείται «περιφερειακά» σε εκβιαστική ομάδα των δυτικών προαστίων και ο δεύτερος είναι σεσημασμένος για κλοπές, ωστόσο οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πρόκειται για πράξη αντεκδίκησης εξαιτίας προσωπικών διαφορών.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απόπειρα εμπρησμού, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, σωματικές βλάβες και απειλή, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

πηγή: thetoc.gr