Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 10:39
Αθλητικά

Επιστρέφει η «ζωή» στο ποδόσφαιρο – Σέντρα στα πλέι-οφ της Super League






Ο τελικός του Κυπέλλου που δεν διεξήχθη το περασμένο Σάββατο δημιούργησε ένα κενό στην ποδοσφαιρική δράση από την ημέρα που ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Super League. Ωστόσο, με την έναρξη των πλέι-οφ, ο Μάιος αναμένεται να προσφέρει έντονη δράση, στη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, είναι τα πρώτα δύο ζευγάρια της 1ης αγωνιστικής στα πλέι-οφ της Super League. Στη Νέα Σμύρνη, οι «κυανέρυθροι» υποδέχονται στις 18:15 την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, ευελπιστώντας να συνεχίσουν τις εξαιρετικές εμφανίσεις της κανονικής διάρκειας στη σεζόν.

Στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στις 20:30 κεκλεισμένων των θυρών καθώς εκτίει την τιμωρία του, με την Ενωση να μην υπολογίζει στις υπηρεσίες του Πέτρου Μάνταλου.

 

Oι θέσεις και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Η διαδικασία των πλέι-οφ ορίζει κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν. Κι αυτό γιατί οι ομάδες ανάλογα με τη θέση στην οποία θα τερματίσουν, θα μάθουν και σε ποιον προκριματικό γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα συμμετέχουν αλλά και πότε φυσικά θα ξεκινήσουν προετοιμασία.

Η ομάδα που θα τερματίσει στην 1η θέση των πλέι-οφ θα πάρει το εισιτήριο για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League ενώ πολλά θα εξαρτηθούν από τον νικητή του Κυπέλλου, αν φυσικά διεξαχθεί ο τελικός. Αν κατακτήσει το Κύπελλο ο Ολυμπιακός, τότε η 2η θέση στα πλέι-οφ θα δώσει το καλό εισιτήριο για το Europa League, στα πλέι-οφ της διοργάνωσης. Αν η ΑΕΚ κατακτήσει το Κύπελλο, τότε εξαρτάται από το που θα τερματίσει στα πλέι-οφ, αφού υπάρχει το ενδεχομενο να βγει πρώτη και να κερδίσει τη θέση για τον προκριματικό γύρο του Champions League.

Η 3η και η 4η θέση των πλέι-οφ είναι δίνουν πάντως τα χειρότερα εισιτήρια αφού οι ομάδες θα αναγκαστούν να μπουν πολύ νωρίς στη σεζόν, με διακοπές σχεδόν μόλις 25 ημερών.

 

Βαθμολογία Πλέι-Οφ

Παναθηναϊκός 2
ΑΕΚ 2
ΠΑΟΚ 0
Πανιώνιος 0