Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:57
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επεισόδια με αγρότες σε Καβάλα και Μεσολόγγι






Με μπλόκα, αποκλεισμούς και καταλήψεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες οι οποίοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που προωθεί για το ασφαλιστικό.

Ενώ τα Τέμπη, ο Ισθμός και τα Μάλγαρα είναι κλειστά επ’ αόριστον, οι αγρότες προχώρησαν σήμερα σε νέες καταλήψεις σε τράπεζες και εφορίες και την ίδια ώρα σημειώθηκαν επεισόδια σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο αναλυτικά, το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρξε ένταση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι όταν αγρότες μπήκαν μέσα στο κτίριο και ξήλωσαν την επιγραφή του κόμματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι τοπικές αρχές δεν επέπτρεψαν στους αγρότες να μπουν στο κτίριο που στεγάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα aixmi-news.gr, έπειτα από λίγη από ώρα εμφανίστηκε ένας συνεργάτης της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου ο οποίος γνωστοποίησε στους διαδηλωτές ότι έχει εντολή να μην επιτραπεί η είσοδός τους στα γραφεία, κάτι που εκνεύρισε τους αγρότες που απειλούν να επιστρέψουν με τρακτέρ.

«Εμείς ήρθαμε εδώ ειρηνικά να μεταφέρουμε τα αιτήματά μας. Αν δεν μας ανοίξουν όμως θα σπάσουμε την πόρτα», έλεγαν χαρακτηριστικά.

Τελικά, αποχώρησαν και επέστρεψαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν να μπουν στο κτίριο και να φθάσουν στο μπαλκόνι των γραφείων.

Εκεί, «ξήλωσαν» την πινακίδα του κόμματος την οποία πήραν μαζί τους δηλώνοντας όχι μόνο αμετακίνητοι στις θέσεις τους, αλλά διαβεβαιώνοντας ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα, αφού η συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί τους είναι ανεπίτρεπτη.

«Δεν μπορεί να ζητάει διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ με κλειστές πόρτες και δεν δεχόμαστε να μας χαρακτηρίζει ακροδεξιά στοιχεία. Είμαστε όλοι αγρότες που διεκδικούμε το δίκιο μας», δήλωσαν και αφού άδειασαν πορτοκάλια και ελιές στην είσοδο των γραφείων και αποχώρησαν.