Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 16:23
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα στη ΔΕΘ, συλλαλητήρια απέξω -Νέος πονοκέφαλος στο Μαξίμου






Με νέα, σκληρή δοκιμασία έρχονται αντιμέτωποι στην κυβέρνηση για τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στη ΔΕΘ και ειδικότερα το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το Σκοπιανό που έχει προγραμματιστεί το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναχωρεί αύριο για τη συμπρωτεύουσα, οπότε και θα ξεκινήσει τις επαφές του συναντώντας τον Υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ Γ. Ρος. Τιμώμενη χώρα φέτος είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η παρουσία του αμερικανικού παράγοντα θα είναι έντονη. Εξ’ αυτού του λόγου τα μέτρα ασφάλειας θα είναι δρακόντεια και η κινητοποίηση των δυνάμεων ασφάλειας πρωτόγνωρη σε όλα τα επίπεδα.

Για τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το στοίχημα είναι διπλό: από τη μία καλείται να διαχειριστεί την κατάσταση σε επίπεδο ουσίας και επιχειρησιακό. Από την άλλη, στο πεδίο της επικοινωνίας δεν θέλουν τυχόν έκτροπα να επισκιάσουν την παρουσία του πρωθυπουργού και να μετατοπίσουν τη συζήτηση από τις παροχές Τσίπρα.

Σε ανοικτή γραμμή Γεροβασίλη -Μαξίμου

Μαξίμου και Κατεχάκη διατηρούν τις τελευταίες ώρες ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας και προχωρούν σε συντονισμένες δράσεις. Ο πρωθυπουργός, όπως είναι αναμενόμενο, είναι ενήμερος και γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθούν προβοκάτσιες και να ολοκληρωθεί ανεμπόδιστα το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου.

Υπό…παρακολούθηση ακροδεξιές ομάδες- «καμία ανοχή»

Από την κυβέρνηση προς ώρας τηρούν στάση αναμονής.  Ενώ  σύμφωνα με τις πληροφορίες του iefimerida η αστυνομία έχει ήδη θέσει υπό στενή παρακολούθηση ακροδεξιές ομάδες που είναι ύποπτες για τέλεση επεισοδίων κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ.!

Δεν κάνουν βήμα πίσω στο Σκοπιανό

Ανεξαρτήτως εξελίξεων η θέση της κυβέρνησης για το Μακεδονικό μετά και τη συμφωνία των Πρεσπών είναι σαφής και δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να επανεξετάσει τη στάση της, παρά την κάθετη διαφωνία ακόμα και του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου. Αντιθέτως, και σε ό,τι αφορά στιςκοινωνικές αντιδράσεις στο Μαξίμου δεν θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω φθορά. Και θέση τους είναι, ότι είναι απολύτως σεβαστές οι ειρηνικές διαδηλώσεις και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές, καθώς όπως λένε αρμόδιες πηγές είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους να εκφράζουν την αντίθεσή τους και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Καμία ανοχή, ωστόσο, δεν πρόκειται να δείξουν σε ακροδεξιά στοιχεία της πόλης.

Πηγή: iefimerida.gr