Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 09:22
ΒόλοςΤοπικά

Επίσημα στο τιμόνι της Αστυνομικής Διεύθυνσης ο Βασίλης Καραΐσκος

Στο «τιμόνι» της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας βρίσκεται και επίσημα από σήμερα ο κ. Βασίλης Καραΐσκος. Η τελετή παράδοσης -παραλαβής της Διοίκησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης από τον απερχόμενο Διευθυντή Βασίλη Μαρκογιαννάκη -ο οποίος δεν παρέστη στην εκδήλωση- στον νέο Διευθυντή Βασ. Καραϊσκο, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία του Γενικού Περιφερειακού Διευθυντή Θεσσαλίας, Βασίλη Καραπιπέρη.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στην προσφώνησή του προς τον νέο Αστυνομικό Διευθυντή, μετά την τέλεση του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης συνεχάρη τον κ. Καραΐσκο και ευχήθηκε την βοήθεια του Θεού στα νέα του καθήκοντα.
Αναφέρθηκε στους ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης μεταξύ της τοπικής Εκκλησίας και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, «με κοινό σημείο αναφοράς τους ανθρώπους, που είναι ζωντανές εικόνες του Θεού». Ο κ. Ιγνάτιος εξέφρασε την εκτίμησή του στους άνδρες και στις γυναίκες του Σώματος, «που τιμούν την αποστολή τους».
Κάλεσε δε όλους να συνεχίσουν το έργο τους με τον ίδιο τρόπο, «σεβόμενοι τον Νόμο, σε κλίμα ενότητας, που όλοι μας έχουμε ανάγκη. Αυτό το παράδειγμα ζητά σήμερα η κοινωνία μας, από εμάς που καλούμαστε να λειτουργούμε ως πρότυπο για τον λαό μας».
Ο κ. Καραϊσκος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε αρχικά ότι είναι τιμή που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. του εμπιστεύθηκε τη θέση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας με βοηθούς, τους συμμαθητές του στη Σχολή Αξιωματικών, τους Αστυνομικούς Διευθυντές Μιλτιάδη Αλεξάκη και Αθανάσιο Καλαμπόκα.
“Η τιμή αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί αναλαμβάνω τη διεύθυνση όλων των Αστυνομικών Υπηρεσιών του Νομού Μαγνησίας, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από έναν άξιο Αξιωματικό και Διευθυντή Αστυνομίας, τον Ταξίαρχο Βασίλειο Μαρκογιαννάκη”, υπογράμμισε ο νέος Διευθυντής Αστυνομίας και ευχαρίστησε τους συναδέλφους του όλων των Υπηρεσιών της Μαγνησίας για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν.
“Γνωρίζω τις ιδιομορφίες και τα προβλήματα της περιοχής μας πολύ καλά, καθώς αγωνιζόμαστε μαζί δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, όπως γνωρίζω πολύ καλά και τις δυνατότητές μας. Για το λόγο αυτό, δεσμεύομαι ότι, θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις, για την περαιτέρω ανάπτυξη και αξιοποίηση των δυνατοτήτων μας, τόσο ως άτομα όσο και ως Υπηρεσίες. Προστατεύουμε και υπηρετούμε τους πολίτες”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Καραϊσκος.
Αναφερόμενος στους στόχους του είπε ότι είναι η περαιτέρω θωράκιση του αστυνομικού κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας, η περαιτέρω αναβάθμιση των Αστυνομικών Υπηρεσιών, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η εξωστρεφής δράση και συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, Βασίλης Καραπιπέρης, αφού ευχήθηκε στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή κάθε επιτυχία στο έργο του, τόνισε ότι η ασφάλεια των πολιτών είναι το ύψιστο αγαθό και ευχήθηκε οι αστυνομικοί της Μαγνησίας να φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης του κόσμου, καλώντας τους, συνεργαζόμενοι μεταξύ του, να προσπαθήσουν στην κατεύθυνση αυτή.
Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Καραπιπέρης στον απερχόμενο Αστυνομικό Διευθυντή, Βασίλη Μαρκογιαννάκη, λέγοντας πως θα υπάρχει πάντα μία “ανοιχτή αγκαλιά” για εκείνον στην Αστυνομία, και τον χαρακτήρισε ως έναν άξιο και αξιοπρεπή αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.