Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:10
Τοπικά

Εξιχνιάστηκε κλοπή στην Εύρηκα από το 2009 – Δράστης σεσημασμένος κακοποιός






Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου κλοπή που σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2009 στο εργοστάσιο της Εύρηκα, στην Α΄Βιομηχανική Περιοχή Βόλου, όταν τρεις δράστες αφαίρεσαν περίπου 6.000 ευρώ και έναν φορητό υπολογιστή.

Ύστερα από εξέταση DNA διαπιστώθηκε πως ένας εκ των τριών δραστών είναι 32χρονος Αλβανός, ο οποίος αναζητείται από τις αστυνομικές αρχές. Οι δράστες είχαν κλέψει χρηματικό ποσό 6000 € και έναν φορητό υπολογιστή.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εξέτασης που γνωστοποιήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ένας από τους τρεις δράστες είναι υπήκοος Αλβανίας 32 χρόνων, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Πρόκειται για τον δράστη τριών ληστειών μετά φόνων ηλικιωμένων στο Βόλο την περίοδο 2011-12, που είχαν απασχολήσει την κοινή γνώμη, στην περιοχή του Νοσοκομείου, Γ. Δήμου στο ύψος της Κ. Καρτάλη και στο Πήλιο.
Ο αλλοδαπός ήταν ιδιαίτερα σκληρός, έμπαινε στα σπίτια ηλικιωμένων για να κάνει ληστείες, τους χτυπούσε και τους έδενε στην καρέκλα με δεμένα χέρια και φιμωμένους.
Και στις τρεις περιπτώσεις, οι ηλικιωμένοι (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) στην προσπάθειά τους να λυθούν έπεφταν στο δάπεδο, χτυπούσαν στη μύτη και από την αιμορραγία πέθαιναν λόγω ασφυξίας!
Ο δράστης δεν είχε συλληφθεί τότε, αν και είχε απασχολήσει τις αρχές του Βόλου και της Λάρισας, για μαχαιρώματα σε μπαρ. Τελικά, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας στη Λάρισα, φυλακίστηκε για κάποια χρόνια, αλλά κατάφερε να δραπετεύσει από τις φυλακές Τρικάλων και αναζητείται μέχρι σήμερα.