Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:10
Τοπικά

Δεύτερη απόπειρα εμπρησμού της Εφορίας Νέας Ιωνίας – Ανάληψη ευθύνης






Εμπρηστική επίθεση, η δεύτερη μέσα στη τελευταία τετραετία, σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα στην Εφορία της Νέας Ιωνίας, και συγκεκριμένα στο ισόγειο του κτηρίου όπου στεγάζεται, δίπλα από τον Ιερό Ναό του Αγ. Νεκταρίου, προκαλώντας συναγερμό στις αστυνομικές αρχές.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν στην είσοδο του κτηρίου μπιτόνια με βενζίνη μαζί με δυναμίτη και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη. Οι υπηρεσίες τονίζουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και συνεχίζουν την προανάκριση.

Ανάληψη ευθύνης
Mε ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου το Συγκρουσιακό Αναρχικό Μέτωπο Βόλου ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εμπρησμού στην Εφορία Νέας Ιωνίας.
Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Μάη τοποθετήσαμε μπιτόνια βενζίνης μαζί με δυναμίτη στην είσοδο της εφορίας Ν. Ιωνίας Βόλου.
Αφιερώνουμε αυτή την επίθεση στους νεκρούς της τάξης μας ,που πέθαναν μέσα στα εργοστάσια-κάτεργα του καπιταλισμού για να πλουτίσουν τα αφεντικά αυτού του κόσμου και σε όλους τους εξεγερμένους αντιστεκόμενους που όρθωσαν τα στήθη τους απέναντι στην κρατική καταστολή για έναν κόσμο κοινοκτημοσύνης,αλληλεγγύης και ελευθερίας».

Ζήτω η αναρχία
Προετοιμάζοντας την κοινωνική επανάσταση
Συγκρουσιακό Αναρχικό Μέτωπο Βόλου»