Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 12:15
Τοπικά

Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε βάρος 38χρονης Βολιώτισσας






Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας εξιχνιάστηκε μία περίπτωση ληστείας σε βάρος 38χρονη, η οποία έγινε τον περασμένο Ιούλιο στο Βόλο.

Από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι δράστης της αξιόποινης πράξης είναι ένας 35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ακόμη ημεδαπών, ηλικίας 20, 36, 28 και 36 ετών για το αδίκημα της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 25ης Ιουλίου 2015, ο 35χρονος, με την απειλή μαχαιριού, εξανάγκασε 38χρονη βολιώτισσα να του παραδώσει την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 28χρονος μετέβη στην Αθήνα όπου παρέδωσε τα κινητά τηλέφωνα που είχε αφαιρέσει και την τσάντα στους άλλους τρεις συνεργούς του.

Σημειώνεται ότι ο 35χρονος δράστης της ληστείας, ο 28χρονος και ο ένας από τους δύο 36χρονους τυγχάνουν ήδη έγκλειστοι σε σωφρονιστικά καταστήματα, για περιπτώσεις ληστειών και ναρκωτικών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο διεξάγει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.