Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 14:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξετάζεται το νέο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών






Το τέταρτο αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης αναμένεται να εξετάσει σήμερα το μεσημέρι το δικαστήριο της Αδριανούπολης.

Σημειώνεται πως το νέο αίτημα εξετάζεται νωρίτερα από ότι συνήθως λόγω των τουρκικών εκλογών που θα διεξαχθούν την Κυριακή, ενώ το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Τα τρία προηγούμενα αιτήματα αποφυλάκισης είχαν απορριφθεί με την αιτιολογία ότι Μητρετώδης και Κούκλατζης δεν έχουν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία, καθώς και για το γεγονός ότι η δικαιοσύνη ακόμη εξετάζει τα «ψηφιακά στοιχεία» που κατασχέθηκαν από αυτούς.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον υπουργό Αμυνας, Πάνο Καμμένο, ήδη έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των δύο στρατιωτικών στην ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στην Άγκυρα και έτσι οι δύο στρατιωτικοί διαθέτουν πλέον διεύθυνση μόνιμης κατοικίας στην Τουρκία.

Έτσι, καταρρίπτεται ένα από τα βασικά επιχειρήματα των τουρκικών αρχών, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το αίτημα αποφυλάκισης γιατί θεωρούνται ύποπτοι φυγής.

 

 

 

Πηγή: newpost.gr