Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:04
Τοπικά

Εξέταση άλλων δύο μαρτύρων για το δυστύχημα στη Χαλυβουργία






Με την εξέταση άλλων δύο μαρτύρων συνεχίστηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και διακόπηκε για την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 η εκδίκαση του εργατικού δυστυχήματος που συνέβη τον Δεκέμβριο του 2014 στη Χαλυβουργία, στη Β’ ΒΙΠΕ Βόλου, με θύμα τον 47χρονο χαλυβουργό Χρήστο Ανεστιάδη.

Χθες στη δεύτερη πολύωρη συνεδρίαση του δικαστηρίου, κατέθεταν ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια του νεκρού, ο Ματθαίος Τσούγκας, και η ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, Ελένη Καλύβα, που είχε συντάξει και το πόρισμα της νεκροψίας-νεκροτομής.

Ο κ. Τσούγκας ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ο θάνατος του άτυχου εργαζόμενου επήλθε από πνιγμό. Υποστήριξε ότι ο 47χρονος υπέστη σπασμό στον λάρυγγα και ασφυξία, συνεπεία εισόδου τοξικού υγρού.

Η ιατροδικαστής από την πλευρά της θα ολοκληρώσει την κατάθεσή της στις 12 Απριλίου. Στο πόρισμα που είχε συντάξει η κ. Καλύβα, σύμφωνα με πληροφορίες, απέδιδε τον θάνατο σε πνιγμό – ισχαιμία μυοκαρδίου.

Κατηγορούμενος στην υπόθεση είναι ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου, ο οποίος αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της παράβασης της εργατικής νομοθεσίας.

Ο 47χρονος είχε βρει τραγικό θάνατο ενώ εργαζόταν στη βάρδια 14.00-22:00. Η μία από τις δύο υποβρύχιες αντλίες της υπόγειας δεξαμενής Τ5 που προωθούσε τα νερά που εισέρχονταν σε αυτήν ήταν χαλασμένη και ο χαλυβουργός προσπαθούσε να την επισκευάσει προκειμένου να λειτουργήσει απρόσκοπτα η παραγωγή, όταν περί τις 22:20 δεν εμφανίστηκε για την αλλαγή βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι άρχισαν τότε να τον αναζητούν και δυστυχώς τον εντόπισαν εντός φρεατίου, όπου όμως ήταν ήδη νεκρός.