Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 07:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενώ έτρεχαν στο μπαλκόνι για βοήθεια, σκότωσε σύζυγο και πεθερά ο αστυνομικός






Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα παιχθεί η τελευταία πράξη του δράματος της οικογενειακής τραγωδίας στους Αγίους Αναργύρους.

Η  70χρονη Βάσω Χερουβείμ, η 49χρονη Ελένη Χερουβείμ και η 4χρονη Μυρτώ θα οδηγηθούν στην τελευταία τους κατοικία στους Αγίους Αναργύρους. Η κηδεία του δολοφόνου και αυτόχειρα Χρήστου Ζαπαντιώτη θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, ένα χωριό έξω από το Αγρίνιο.

Όλοι, πλέον, ψάχνουν τα αίτια της απίστευτης αυτής τραγωδίας. Πώς ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίο συνάδελφοι και φίλοι  περιγράφουν ως ένα φυσιολογικό άτομο, έφθασε στο σημείο να δολοφονήσει τη σύζυγό του, την πεθερά του και την 4 ετών κόρη του, που έδειχνε να υπεραγαπά και να τη νοιάζεται. Συνάδελφοί του έλεγαν χαρακτηριστικά ότι τηλεφωνούσε διαρκώς στο σπίτι του για να δει πώς είναι η μικρή.

Ανοίγουν τα στόματα

Πάντως, την ίδια ώρα, και μετά την απίστευτη αυτή τραγωδία, φαίνεται ότι ανοίγουν στόματα και δειλά-δειλά οι γείτονες μιλούν για καβγάδες και φασαρίες που άκουγαν από το διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου της διπλοκατοικίας στους Αγίους Αναργύρους. Για μια σχέση που δεν ήταν ρόδινη, παρά την εικόνα που φρόντιζαν να καλλιεργούν όταν οι δυο τους κυκλοφορούσαν έξω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην οικογένεια υπήρχαν μεγάλες προστριβές μεταξύ του 47χρονου αστυνομικού και της 70χρονης πεθεράς του, κάτι που είχε προκαλέσει προβλήματα και στη σχέση του ζευγαριού, με την 49χρονη σύζυγο να παίρνει το μέρος της μητέρας της.

Η 70χρονη φαίνεται να μην ενέκρινε τη σχέση της κόρης της, ιατρού ρευματολόγου (σ.σ.: ιατρός ήταν και η ίδια), με τον 47χρονο, έναν αρχιφύλακα. Μάλιστα, ο ίδιος φέρεται να εκμυστηρευόταν σε κοντινά του πρόσωπα ότι τον υποτιμούσε και τον έθιγε.

Ηθελε να γίνει ιατρείο το σπίτι της πεθεράς

Το θέμα του σπιτιού το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχε κάνει ακόμη χειρότερη τη μεταξύ τους σχέση. Ο 47χρονος επιθυμούσε η πεθερά του να φύγει από το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου ζούσε για να φτιάξει εκεί ιατρείο η κόρη της και να είναι κοντά στο παιδί τους, την 4χρονη Μυρτώ. Εξ αυτού του λόγου δημιουργούνταν εντάσεις, ενώ τελευταία πρέπει να είχε μπει στη συζήτηση και η απειλή του διαζυγίου, κάτι που εξόργιζε τον 47χρονο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο καβγάς πρέπει να ξεκίνησε στη μία τη νύχτα την περασμένη Κυριακή. Τον καβγά μεταξύ του ζευγαριού φαίνεται πως άκουσε η μητέρα της 49χρονης γιατρού και αμέσως ανέβηκε από τον πρώτο όροφο όπου διέμενε στο διαμέρισμα της κόρης της, προκειμένου να δει τι συμβαίνει. Μάλιστα, εκτιμάται πως την πόρτα του διαμερίσματος άνοιξε η ίδια η 49χρονη, σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επίθεση του άνδρα της.

Έξι σφαίρες

Ο 47χρονος στη συνέχεια πήρε το υπηρεσιακό του όπλο και το έστρεψε κατά της πεθεράς του και της συζύγου του, αφού πρώτα έριξε στον αέρα. Όπως διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση, η 49χρονη σύζυγος του αστυνομικού πυροβολήθηκε τρεις φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής, ενώ η μητέρα της δέχθηκε δύο πυροβολισμούς, στο στήθος και στο κεφάλι.

Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν νεκρές κοντά στην μπαλκονόπορτα του σαλονιού, σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου μεταξύ τους. Από τη στάση των σορών οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι δύο γυναίκες προσπάθησαν να βγουν στο μπαλκόνι, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια.

Στη συνέχεια, ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού, καθώς η μικρούλα είχε ξυπνήσει από τους πυροβολισμούς και είχε βάλει τα κλάματα. Αφού ηρέμησε και κοίμισε ξανά το παιδί, το πυροβόλησε στον κρόταφο. Σκέπασε τη σορό της μικρής με ένα σεντόνι και ύστερα από μιάμιση ώρα γονάτισε στο κρεβάτι του και έβαλε τέλος στη ζωή του.

Πηγή: iefimerida.gr