Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 16:27
Τοπικά

Εντονες αντιδράσεις για «Γεωργούλα» – Αχ. Μπέος σε κυβερνητικούς: Οχι άλλη αδυναμία και αδράνεια






Εντονες αντιδράσεις προκαλεί ήδη η δημοσιοποίηση της πληροφορίας ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προγραμματίζει τη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Στρατόπεδο Γεωργούλα, και τη μετεγκατάστασή της στον Αυλώνα, κάτι που πρόδηλα σημαίνει ένα ακόμη συντριπτικό πλήγμα στην τοπική μας οικονομία.

Ένας-ένας, τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι του παραγωγικού κλάδου της τοπικής οικονομίας, με δηλώσεις τους καλούν τόσο τη στρατιωτική ηγεσία όσο και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να αναθεωρήσουν οποιοδήποτε τέτοιο ενδεχόμενο, θέτοντας ευθέως θέμα των συνεπειών που θα έχει μία τέτοια απόφαση στην τοπική οικονομία και όχι μόνο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως χθες μετά το δημοσίευμα, το Γενικό Επιτελείο Στρατού δεν πήρε επίσημα θέση για το θέμα, αν και τα σχετικά έγγραφα που έφτασαν στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών φέρουν την υπογραφή του αρχηγού ΓΕΣ.

Ωστόσο στρατιωτικές πηγές των Αθηνών που ρωτήθηκαν σχετικά από τοπικά στελέχη, επιβεβαίωναν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για τη νέα δομή των στρατιωτικών δυνάμεων, βάσει της οποίας εξετάζεται η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από τον Βόλο, χωρίς ωστόσο να προβούν σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών υπηρετούν σήμερα 450 στρατιωτικοί και 550 κληρωτοί στρατιώτες. Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως η μεταφορά της μονάδας εκτός Μαγνησίας θα σημάνει ένα σκληρό χαστούκι για την τοπική οικονομία.

Θύελλα αντιδράσεων

Μία μέρα μόλις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα, οι αντιδράσεις είναι έντονες και αναμένεται να κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook σημειώνει:

Ένα εικοσιτετράωρο μετά το δημοσίευμα για την πιθανή μεταφορά της ταξιαρχίας πεζοναυτών από το στρατόπεδο Γεωργούλα, στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα και από κυβερνητικής πλευράς ουδεμία διάψευση υπήρξε, γεγονός που μας επιτρέπει να θεωρήσουμε ότι η πληροφορία είναι, δυστυχώς, βάσιμη!
Και πλέον διερωτώμαι μέχρι που μπορεί να φθάσει η αδυναμία (ή και η απροθυμία) των κυβερνητικών βουλευτών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή μας όχι απλώς να λύσουν χρονίζοντα, τεράστια, προβλήματα, αλλά να αποτρέψουν και τη δημιουργία άλλων!
Η μεταφορά της μονάδας θα προκαλέσει ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα σε μια κοινωνία, όπως η δική μας, που δοκιμάζεται σκληρά για χρόνια τώρα και φυσικά δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα. Επιτέλους Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλος, Μπαλλής και όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι εκλέχθηκαν για να υπηρετήσουν τους πολίτες της Μαγνησίας ας δείξουν και λίγο ενδιαφέρον για τις πραγματικές ανάγκες τους , και μετά ασχολούνται και με τα δικά τους.

ΥΓ Περιμένουμε και από την… αναμορφώτρια της Μαγνησίας, σε ένα διάλλειμα έστω μεταξύ μνημόσυνου και απογευματινού τέϊου, να ενημερώσει τον πρόεδρο της, αρμόδιο υπουργό, για την αδικία που είναι έτοιμος να διαπράξει σε βάρος της περιοχής μας.

ΥΓ1: Κατά τα άλλα οι διάφορες επιτροπές και προσωπικότητες της πόλης δεν άκουσαν και δεν έμαθαν κάτι. Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις επιστημονικές και όχι μόνο απόψεις τους

Ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, με δήλωσή στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το θέμα αναφέρει:

Η μετεγκατάσταση της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το Βόλο στον Αυλώνα, εξυπηρετεί μόνο μικροτοπικές σκοπιμότητες. Η ιστορική έδρα της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών είναι συνυφασμένη με τη λειτουργία της στην περιοχή του Βόλου, κυρίως για λόγους επιχειρησιακούς.

Οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετακινείται στην Αθήνα για να αντικαταστήσει το υπό κατάργηση Κέντρο Εκπαίδευσης στον Αυλώνα, δικαιολογημένα προκαλεί αγανάκτηση και οργή στην τοπική κοινωνία.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει το θέμα και να επαναφέρει στην τάξη αξιωματούχους του Κέντρου που παραγοντίζουν επικίνδυνα.

Να γνωρίζουν ότι ο Βόλος και η Μαγνησία θα αντιδράσουν. Καλούμε τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες επιτέλους να ξυπνήσουν. Δεν μπορεί να αποψιλώνεται διαρκώς ο Βόλος, επειδή έτσι το θέλουν κάποιοι γραφειοκράτες του Κράτους των Αθηνών. Είναι αδιανόητο να λαμβάνονται αποφάσεις εν κρυπτώ για τόσο σοβαρά ζητήματα».

Καμπανάκι χτύπησε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σημειώνοντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ αρνητική για την περιοχή. Η επιχειρούμενη μεταφορά της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που έχει βαθιά ιστορία στην περιοχή και βαθύ αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία και στην τοπική οικονομία. Τέτοιοι σχεδιασμοί ενέχουν έναν ηθικό και κοινωνικό κίνδυνο, για αυτό και πρέπει πάντα οι τοπικές κοινωνίες να είναι ενήμερες όπως και οι τοπικοί φορείς. Δεν είναι δυνατόν να αιφνιδιάζονται με αυτό τον τρόπο».

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος με τη σειρά του τονίζει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Την ώρα που η τοπική αγορά βιώνει τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης με τον πιο οδυνηρό τρόπο, τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά και η αγορά διαρκώς συρρικνώνεται, δεν είναι δυνατόν να υφίστανται τέτοιοι σχεδιασμοί. Η αποχώρηση από τον Βόλο 1.000 στρατιωτικών και στρατιωτών και άλλων τόσων μελών των οικογενειών τους, θα είναι καταστροφική για την τοπική οικονομία.

Το χτύπημα θα είναι ανεπανόρθωτο και έρχεται δυστυχώς στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο εμπορικός κόσμος μαζί με τους άλλους τοπικούς φορείς θα παλέψει συντονισμένα ώστε να ανατραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα ζητούμε να πάρουν επίσημα θέση οι κυβερνητικοί βουλευτές, και να πιέσουν και αυτοί με τη σειρά τους ώστε να αποτραπεί κάτι τέτοιο».