Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενταση Σκουρλέτη με ΚΕΔΕ -Αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία






Ένταση προκλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, μεταξύ του υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη και αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, πριν από προγραμματισμένο ραντεβού των δύο πλευρών, με αποτέλεσμα η συνάντηση να μην πραγματοποιηθεί.

Μετά από έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ με αντικείμενο τις επικείμενες αλλαγές στον Καλλικράτη, αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από περισσότερους από 50 δημάρχους, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους από όλη τη χώρα, μετέβη στο υπουργείο για συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη.

Ο υπουργός αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί τους, λέγοντας ότι είχε συμφωνηθεί να δεχθεί μόνο το ολιγομελές προεδρείο, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος από ορισμένους αιρετούς που κατέγραφαν τη σκηνή με τα κινητά τους.

«Είναι ο μοναδικός υπουργός Εσωτερικών, που με τόσο προσβλητικό τρόπο αντιμετωπίζει την αυτοδιοίκηση. Θα πρέπει άμεσα ο πρωθυπουργός να αποπέμψει τέτοιες συμπεριφορές», δήλωσε με έντονο ύφος ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, κατά την αποχώρηση των αιρετών από το υπουργείο.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η ΚΕΔΕ πραγματοποιεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 15:00.

Τι απαντά το Υπουργείο Εσωτερικών

Για δημιουργία τεχνητής έντασης στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση «για να γίνει το χατίρι της ΝΔ» κατηγορεί τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, το υπουργείο Εσωτερικών, για τη ματαίωση της συνάντησης αντιπροσωπείας αιρετών με τον υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.

«Ο κ. Πατούλης θέλησε να πρωταγωνιστήσει, για άλλη μια φορά, σε ένα επικοινωνιακό σόου δημιουργώντας συνθήκες οι οποίες δεν επέτρεψαν να γίνει κανενός είδους συζήτηση, αν και καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου», τονίζει το ΥΠΕΣ, το οποίο προσθέτει:

«Δεν τιμά τον θεσμικό ρόλο του κ. Πατούλη η προσπάθειά του να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στις σχέσεις της ΚΕΔΕ με την κυβέρνηση. Διαδικασίες που έχουν γίνει σεβαστές από όλους μέχρι σήμερα, ιδιαίτερα από τους φορείς των εργαζομένων, αγνοήθηκαν προκειμένου να κυριαρχήσουν -μπροστά στις κάμερες κινητών τηλεφώνων- οι κραυγές.

Εάν ο κ. Πατούλης θέλει να συμμετάσχει σε reality, υπάρχει το «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με την πολύ υψηλή τηλεθέαση ή το  «X- Factor». Ωστόσο, η τηλεοπτική ψυχαγωγία δεν μπορεί να συγχέεται με τον θεσμικό διάλογο και την ουσιαστική συζήτηση, καθώς ευνοεί τους «μονολόγους» και τον φθηνό εντυπωσιασμό.

Κι όλα αυτά, για να γίνει το χατίρι της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής της. Κρίμα!», καταλήγει το υπουργείο

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ