Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 02:41
Τοπικά

Ενταση, αντεγκλήσεις και τραυματισμός γυναίκας στη συγκέντρωση για την κεραία στην οδό Μαβίλη






Ενταση, έντονες αντεγκλήσεις και επεισόδιο με τραυματισμό γυναίκας σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην συνοικία του Καραγάτς όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα μονοκατοικίας στην οδό Μαβίλη.

Ειδικότερα, η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 7 το απόγευμα με μεγάλη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην ύπαρξη της κεραίας, που μολονότι είναι χαμηλής όχλησης, η εμβέλειά της «πιάνει» μια ολόκληρη περιοχή, μέσα στην οποία βρίσκονται το 5ο Γενικό Λύκειο Βόλου, το 4ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, ένα πάρκο όπου συχνάζουν κάτοικοι και μικρά παιδιά, αλλά και ο Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου καθώς και ένα γυμναστήριο.

Η ένταση ξεκίνησε σχεδόν μία ώρα αργότερα, όταν στο σημείο έφτασε με το αυτοκίνητό της η γυναίκα που φέρεται ότι είναι η ιδιοκτήτρια του σπιτιού μαζί με την κόρη της.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κάτοικοι που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία η ιδιοκτήτρια, επέμενε να παρκάρει το όχημά της μπροστά το σπίτι της παρά τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος εκεί. Αναφέρουν μάλιστα πως «μάρσαρε» συνεχώς επιχειρώντας να ανοίξει δρόμο για να παρκάρει με συνέπεια η γειτονιά να γεμίσει καπνούς.

Επικράτησε μεγάλη ένταση και ακολούθησαν έντονες αντεγκλήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι επιχείρησαν να σταματήσουν το αυτοκίνητο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, χτυπώντας με τα χέρια τους το καπό.

Ωστόσο, η ιδιοκτήτρια συνέχιζε να παραμένει με το όχημά της έξω από το σπίτι της και να προσπαθεί να παρκάρει, και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, μία γυναίκα έπεσε στο οδόστρωμα μπροστά από το ΙΧ και χτύπησε στο γόνατό της.

Κάτοικοι προσέτρεξαν σε βοήθεια και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ που παρέλαβε την τραυματισμένη γυναίκα και τη μετέφερε στο Νοσοκομείο, ενώ κλήθηκε και η Αστυνομία που προχώρησε στην προσαγωγή της ιδιοκτήτριας του σπιτιού, ενώ από την πλευρά των κατοίκων, όπως έγινε γνωστό, υπάρχει η πρόθεση για υποβολή μηνύσεων εναντίον της.