Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 00:32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενοχοι οι 13 από τους 19 κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της Energa-Hellas Power -Για κακουργηματική υπεξαίρεση






Την ενοχή των βασικών εμπλεκομένων στην υπόθεση των εταιρειών Energa – HellasPower, οι οποίες φέρονται ότι υπεξαίρεσαν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας και τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Αθήνας, για αδικήματα που επισύρουν βαριές ποινές.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο απεφάνθη την ενοχή 13 από τους 19 κατηγορούμενους και συγκεκριμένα: Kήρυξε ενόχους τους Νικ. Δεκόλη και Άρη Φλώρο για το αδίκημα της συναυτουργίας στην κακουργηματική υπεξαίρεση με την επιβαρυντική διάταξη περί καταχραστών του Δημοσίου (Ν. 1608/50), τον Βασίλη Μηλιώνη για απλή συνέργεια σε αυτή και τους Αχ. Φλώρο και Στεφ. Σαφιάκα για άμεση συνέργεια.

Για το αδίκημα της λαθρεμπορίας ένοχος κρίθηκε, μεταξύ άλλων, ο Άρης Φλώρος, ενώ για την πράξη του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος ένοχοι κρίθηκαν οι Αρης Φλώρος, Στ. Σιαφάκας και Νικ. Δεκόλη.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι είχαν υποβάλει αίτημα επιστροφής 83 εκατ. ευρώ, με την εισαγγελέα να εισηγείται την απόρριψή του για νομικούς λόγους.

Πηγή: iefimerida.gr