Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 20:59
Τοπικά

Εμπορικός Σύλλογος και Εργατικό Κέντρο υπέρ της Κυριακάτικης αργίας






Να μην λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή ζητούν ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

Σε σχετικές ανακοινώσεις αναφέρουν:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου, έπειτα από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, καλεί τα μέλη του να παραμείνουν κλειστά την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, καθώς η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική. Η έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων την Τετάρτη 1ης Νοεμβρίου έως Παρασκευή 10ης Νοεμβρίου δίνει τη δεκαήμερη δυνατότητα στον καταναλωτή να εκμεταλλευτεί τις καλύτερες τιμές που διαθέτουν τα καταστήματα μας, καθόλη τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η απόφαση λήφθηκε σύμφωνα με την δυναμική γνώμη των συναδέλφων εμπόρων κι επιχειρηματιών της πόλης μας,  όπως έχει διεξαχθεί  από την  έρευνα «Θερινές Εκπτώσεις 2017», η οποία  υπέδειξε  ότι το 84 % των ερωτηθέντων εμπόρων δεν  επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλην των Κυριακών των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα).  Ο εμπορικός κόσμος του Βόλου διατυπώνει ξεκάθαρα το μήνυμα, ότι το θέμα λειτουργίας των καταστημάτων 8 Κυριακές έχει απαξιωθεί.

Καλούμε, επίσης, το καταναλωτικό κοινό της πόλης μας να κατανοήσει την απόφαση για μη λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο τον καταναλωτή τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας είναι πάντα πρόθυμα κι ανοιχτά για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες του όπως λειτουργούν σύμφωνα με το ωράριο και τα παλαιότερα έτη.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου απηύθυνε  κάλεσμα στους τοπικούς φορείς της πόλης και της Θεσσαλίας  με επιστολή  να σταθούν συμπαραστάτες στην πλειοψηφική απάντηση των εμπόρων της πόλης μας, οι οποίοι εκφράζουν ότι δεν  επιθυμούν τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές πλην των Κυριακών των εορταστικών περιόδων (Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Πάσχα).

Και έχει ήδη ενημερώσει τον εμπορικό κόσμο αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις της πόλης  αποστέλοντας επιστολή έκκλησης να  σεβαστούν  την απόφαση αυτή και ακολουθήσουν  τη θέση του Συλλόγου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου εξέφρασε την ελπίδα θετικής ανταπόκρισης στο κάλεσμα του και ευχήθηκε για συνέχεια μιας ευδόκιμης συνεργασίας για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.

Το μέτρο της κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας δοκιμάστηκε κι απέτυχε παταγωδώς καθώς δεν κατάφερε να αποτρέψει το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά αντιθέτως άνοιξε τον  «ασκό του Αιόλου» για την επικράτηση ξένων μονοπωλίων, ενώ τελικά συμβάλλει στο κλείσιμο ακόμα περισσότερων τοπικών επιχειρήσεων.

«ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ»
Το ΕΚΒ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου επανεκφράζει την ξεκάθαρη και σταθερή θέση της ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και στην υποκρυπτόμενη πρόθεση για οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Στηρίζει την απεργιακή κινητοποίηση των Εμποροϋπαλλήλων στις 5 Νοεμβρίου και καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει να εκχωρεί στους δανειστές και στο μεγάλο Κεφάλαιο κατακτήσεις των εργαζόμενων, που έχουν κερδηθεί με αγώνες.

Και μιά φιλική συμβουλή: Φρόνιμο για την Κυβέρνηση θα ήταν να μην επιμείνει άλλο στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, γιατί ο «τροχός γυρίζει» και μιά Κυριακή οι εργαζόμενοι και η Ελληνική Κοινωνία θα της το …ανταποδώσουν, καταργώντας την αντιλαϊκή εξουσία της με την ψήφο τους.!»

Να μην λειτουργήσουν την Κυριακή τα καταστήματα, ζητάει και η ΟΕΒΕΜ.