Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:50
ΘεσσαλίαΤρίκαλα

Ελεύθερος ο Τρικαλινός αστυνομικός που κατηγορείται για συμμετοχή σε κύκλωμα






Πρώτη δικαίωση για τον νεαρό αστυνομικό.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr  ο Τρικαλινός αστυνομικός που υπηρετεί στην Α.Δ. Γρεβενών και κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση,  εμπορίας ναρκωτικών και ληστειών, παρουσιάστηκε την Τετάρτη ενώπιον της Ειδικής Ανακρίτριας Διαφθοράς Αθηνών. Απολογήθηκε ενώπιόν της και αφέθηκε ελεύθερος με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέως.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχει ήδη προφυλακιστεί γνωστός Τρικαλινός, ενώ μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν νέες συλλήψεις. Ο δικηγόρος του νεαρού Τρικαλινού αστυνομικού, Δημήτρης Σαμαρτζής, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής διαδικασίας δήλωσε στο trikalavoice.gr :

«Η δικαιοσύνη σήμερα απέδειξε ότι έχει αντανακλαστικά, λειτουργεί και αποδίδει δίκαιο. Από την πρώτη στιγμή είχαμε με κάθε τρόπο αρνηθεί τις αβάσιμες κατηγορίες, είχαμε διαμηνύσει προς κάθε πλευρά την αδικία και σήμερα, μετά από σχεδόν ένα μήνα Γολγοθά, όλο το κατηγορητήριο έτσι όπως είχε αποδοθεί στον εντολέα μου κατέρρευσε. Η εξαγωγή βεβιασμένων συμπερασμάτων υπό την πίεση της δημοσιότητας δημιουργεί άδικες στρεβλώσεις στην κοινή γνώμη. Σήμερα αποδόθηκε δικαιοσύνη>>. Μετά την απολογία του Αστυνομικού περαιώθηκε η δικογραφία της οργάνωσης, παρουσία όλων των κατηγορουμένων και αναμένεται ο ορισμός δικασίμου στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων. Σημειώνεται ότι για την ίδια οργάνωση με τους ίδιους <<εγκεφάλους>> έχει σχηματισθεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία και στα Τρίκαλα, στα πλαίσια της οποίας υπήρξε μπαράζ συλλήψεων την προηγούμενη εβδομάδα και στη οποία εμπλέκονται για ληστείες κλοπές και ληστρικές κλοπές οι κατηγορούμενοι επιφανή κατά τα αλλά μέλη της τοπικής κοινωνίας και οι λεγόμενοι <<σπαστήρες>> κλεπταποδόχοι και αργυραμοιβοί πρόσωπα υπεράνω πάσης υποψίας. Η αποκάλυψη ονομάτων θα προκαλέσει σεισμό στην τοπική κοινωνία και αναμένεται με ενδιαφέρον».

 

 

Πηγή: trikalavoice.gr