Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 22:00
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη που πέταξε το μωρό στη Νέα Σμύρνη






Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και εγγύηση ύψους 5.000 ευρώ με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η 22χρονη που πέταξε το μωρό της στη Νέα Σμύρνη.

Οι δύο δικαστικοί λειτουργοί επισκέφθηκαν την 22χρονη στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα όπου νοσηλεύεται.

«Ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στο παιδί μου. Ευελπιστούσα ότι θα μπορέσω να το μεγαλώσω» είπε στην απολογία της ανακρίτρια η 22χρονη από τη Νέα Σμύρνη.

Όπως ανέφερε η νεαρή φοιτήτρια η οποία κατηγορείται για παιδοκτονία μετά την αποκάλυψη ότι πέταξε το νεογέννητο βρέφος της στο ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, είχε αποφασίσει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία πριν το γεννήσει αλλά δεν πρόλαβε: «Λόγω όμως των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζα και επειδή δεν μπορούσα να βρω δουλειά όταν ήρθε η ώρα της γέννας αποφάσισα να το δώσω για υιοθεσία σε κάποιο νοσοκομείο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα» φέρεται να κατέθεσε χαρακτηριστικά.

Μετά την απολογία της η 22χρονη αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της και εγγύηση 5.000 ευρώ.

«Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο για όλους μας» δηλώνει ο δικηγόρος της

Ικανοποίηση για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ο συνήγορος της 22χρονης, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την απόφαση της Δικαιοσύνης. Εκ του αποτελέσματος θεωρούμε ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολουθήσαμε έγινε αποδεκτή τόσο από τους δικαστικούς λειτουργούς όσο και από τους ειδικούς ιατρούς που ζήτησαν η 22χρονη να μεταφερθεί σε ειδική κλινική για ψυχολογική υποστήριξη», ανέφερε.

«Κατέρρευσε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της απολογίας»

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας της, η 22χρονη πολλές φορές κατέρρευσε. «Τελικώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο για όλους μας», σχολίασε.

Μάλιστα, ο συνήγορος της κοπέλας για άλλη μια φορά τόνισε ότι η κοπέλα χρειάζεται στήριξη από ειδικό ψυχίατρο.

«Θεωρώ ότι η αρχική της κατάθεση ήταν τόσο πραγματική και τόσο αληθινή γι’ αυτό και είχαμε αυτό το δίκαιο αποτέλεσμα. Χρειάζεται επειγόντως ψυχολογική βοήθεια από ειδικό ψυχίατρο», επισήμανε.

Σύμφωνα με πληρφορίες οι γιατροί που την παρακολουθούν εισηγήθηκαν να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.