Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024 09:30
Τοπικά

Ελεγχοι του Δήμου Βόλου σε επιχειρήσεις εστίασης για παράνομες δεξαμενές προπανίου – Δήλωση Αχιλλέα Μπέου






Ολοκληρώθηκε το έργο της αυτοψίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ταβέρνα «Τα Σκαλάκια» στην κεντρική πλατεία της Πορταριάς, όπου σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, έκρηξη από διαρροή προπανίου χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ηδη εκδηλώθηκε και εισαγγελική παρέμβαση, ενώ η Πολεοδομία του Δήμου ξεκινά άμεσα ελέγχους σε αντίστοιχες επιχειρήσεις κυρίως σε Πορταριά και Μακρινίτσα, αλλά και σε άλλες περιοχές με αυξημένη κίνηση, με εντολή όπου διαπιστώνεται παράβαση να μπάινει ακόμνα και «λουκέτο»

Σήμερα ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό δήλωσε:

«Καταρχήν να πούμε πραγματικά ότι ήτανε θέλημα Θεού που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν βιώνουμε σήμερα μια μεγάλη τραγωδία. Δηλαδή στις 100 φορές που θα συμβεί κάτι τέτοιο στις 99 θα είχαμε θύματα. Θεωρώ ότι η όλη κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στην Πορταριά, αλλά και στην Μακρινίτσα και σε άλλες περιοχές του Πηλίου είναι μια τριτοκοσμική κατάσταση σε ότι αφορά τον τρόπο που χειρίζονται οι πολίτες που μένουν εκεί αλλά και οι επιχειρηματίες την κατάσταση λες και είναι ένα δικό τους καπετανάτο. Λες και είναι ένας δικός τους χώρος που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και για τίποτα. Και εμείς έχουμε έρθει σε σύγκρουση επανειλημμένως με αυτούς τους περίεργους τύπους και για το θέμα των νερών και για τις αποχετεύσεις και για άλλα θέματα όπως για την πλατεία και πως θα την χρησιμοποιούν. Ευτυχώς λοιπόν δεν θρηνήσαμε θύματα.

Από εκεί και πέρα η σημερινή δημοτική αρχή τον συγκεκριμένο άνθρωπο – επιχειρηματία πριν από δύο, ενάμιση χρόνο περίπου τον είχε θέσει εκτός δημοτικής ομάδας. Γνωρίζετε πολύ καλά τις θέσεις μας και την ανακοίνωση που είχαμε βγάλει αλλά και πάλι μας εξέπληξε δυσάρεστα και ας μην είχαμε τις άριστες σχέσεις η όλη αυτή κατάσταση. Πρόκειται για μια παράνομη ενέργεια που θέλω να πιστεύω πως με τον έλεγχο που θα γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν θα χρειαστεί στο μέλλον να έρθουμε αντιμέτωποι και με άλλα τέτοια περιστατικά.

Σε ότι αφορά τώρα τις υπηρεσίες του Δήμου ήδη από χθες διενεργούν ελέγχους, για την ασφάλεια των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής, για το αν τηρείται η νομιμότητα σε όλα τα μήκη κύματος χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες μεταχειρίσεις. Θα τηρηθεί η νομιμότητα παντού και αν χρειαστεί θα κλείσουν επιχειρήσεις που δεν τηρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις λειτουργίας. Αυτή είναι η εντολή, αυτή είναι η επιστολή που εστάλη από το γραφείο δημάρχου προς τις υπηρεσίες.

Σε ότι έχει να κάνει με τις υλικές ζημιές αυτές θα αποκατασταθούν άμεσα αλλά πρέπει να καταλάβουν πλέον οι επιχειρηματίες της Πορταριάς και αντίστοιχων ενοτήτων ότι δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και δεν είναι υπεράνω νόμων.

Σε ότι αφορά τον κ. Ρηγώνη η ανακοίνωση που βγάλαμε εχθές είχε σαν αποτέλεσμα σήμερα να παραιτηθεί. Τουλάχιστον έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, να αφήσει την θέση και την γωνία ήσυχη και να αναλάβει ένας άνθρωπος που θα μπορέσει να δώσει λύσεις και να βοηθήσει την εκεί ευρύτερη περιοχή.

Η εγκατάσταση φυσικά και λειτουργούσε 100% παράνομα και μεγάλες ευθύνες έχουν και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου Βόλου γιατί πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Και έχουν ευθύνες που δεν ελέγξανε πως λειτουργούσε αυτό το μαγαζί που είναι και αυθαίρετο σύμφωνα με την έκθεση που έφτασε σήμερα στα χέρια μας. Είναι αδιανόητο. Θα πρέπει οι υπηρεσίες πλέον να διενεργούν πιο εντατικούς ελέγχους γιατί αυτό πρέπει να γίνει για την ασφάλεια των πολιτών και της ευρύτερης περιοχής. Τέρμα οι αυθαιρεσίες. Οι αυθαιρεσίες πρέπει να πάρουν τέλος».