Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 19:30
Τοπικά

Εκπτώσεις έως και 50% σε δίδακτρα για τρίτεκνους παρέχει ο Δήμος Βόλου






Εκπτώσεις έως και 50% επί των αρχικών διδάκτρων θα παρέχει ο Δήμος Βόλου σε τρίτεκνες οικογένειες. Οι εκπτώσεις αφορούν στα δίδακτρα στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ, στα δίδακτρα των ωδείων Βόλου και Ν. Ιωνίας του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου και στα δίδακτρα στα τμήματα του δημοτικού ΙΕΚ Βόλου.

Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει πρόβλεψη ειδικής κατηγορίας για τρίτεκνες οικογένειες που θα δικαιούνται από τη νέα σχολική χρονιά εκπτώσεις. Η αναπροσαρμογή των διδάκτρων προκειμένου να δημιουργηθεί και ειδική κατηγορία για τρίτεκνους, έγινε με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ και του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, σε υλοποίηση πολιτικής απόφασης της δημοτικής αρχής, που έκρινε ότι η κατηγορία των τρίτεκνων ήταν η πιο αδικημένη.

Για το λόγο αυτό άλλωστε το θέμα του καθορισμού των διδάκτρων είχε ανακληθεί κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και θα έρθουν προς έγκριση στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, για τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ προβλέπονται εκπτώσεις 30% επί του συνολικού ποσού των διδάκτρων για τρίτεκνους που δεν θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της ΕΕΤΑΑ «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Εκπτωση 50% για τις τρίτεκνες οικογένειες εκτός ΕΕΤΑΑ θα παρέχονται και για τη φοίτηση παιδιών στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ατόμων με αναπηρίες.

Ειδικά τιμολόγια θεσπίστηκαν και για τα δημοτικά ωδεία σε Βόλο και Ν. Ιωνία. Συγκεκριμένα προβλέπεται μείωση διδάκτρων κατά 40% για τρίτεκνες οικογένειες με εισοδήματα έως 15.000 ευρώ, μείωση 20% για εισοδήματος από 15.001 ευρώ έως 30.000 ευρώ και μείωση 10% για οικογένειες με εισοδήματος από 30.001 ευρώ και πάνω.

Στην ίδια κατηγορία με πολύτεκνους, ΑμεΑ και μονογονεϊκές οικογένειες, εντάσσονται και οι τρίτεκνοι για τα δίδακτρα στα τμήματα που θα λειτουργήσουν από τη νέα χρονιά στο δημοτικό ΙΕΚ Βόλου. Για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ τα δίδακτρα για τα τμήματα μαγειρικής, αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής καθορίζονται στο ποσό των 1.000 ευρώ (111 ευρώ επί 9 δόσεις) και για τα υπόλοιπα τμήματα στο ποσό των 900 ευρώ (100ευρώ επί 9 δόσεις).

Για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ τα δίδακτρα για τα τμήματα μαγειρικής, αρτοποιίας- ζαχαροπλαστικής καθορίζονται στο ποσό των 1950 ευρώ (217 επί 9 δόσεις) και για τα υπόλοιπα τμήματα των ποσό των 1750 ευρώ (194, 4 ευρώ επί 9 δόσεις).

 

Πηγή: Ταχυδρόμος