Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 09:03
Τοπικά

Εκδηλώσεις εορτασμού για τη συντριβή του φασισμού






Στις εκδηλώσεις εορτασμού της ημέρας λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, που έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου 2016 συμμετείχε ο Δήμος Βόλου εκπροσωπούμενος από τον ασκούντα καθήκοντα Δημάρχου Βόλου κ. Αθανάσιος Θεοδώρου.

Στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού στις 11 π.μ. τελέστηκε επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ενώ αμέσως μετά εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Για την ιστορική επέτειο στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε πως “γιορτάζουμε σήμερα τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και τη συντριβή του φασισμού. Το τέλος της πλέον αιματηρής σύγκρουσης του 20ου αιώνα και τη λήξη της ναζιστικής θηριωδίας. Πρόκειται για την πιο αισιόδοξη από τις ημέρες μνήμης και τις Επετείους που τιμούμε στον ελληνικό χώρο, καθώς δεν αναφερόμαστε στη συμπλήρωση κάποιων ετών από ένα ιστορικής σημασίας δραματικό γεγονός, αλλά στην πλέον αισιόδοξη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας, στην ημέρα που σηματοδότησε την έναρξη των ενεργειών για μία ενωμένη Ευρώπη και στη δημιουργία ενός ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες

Υπενθυμίζεται πως η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, καθιερώθηκε ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και του Φασισμού. Την ημέρα αυτή το έθνος αποδίδει την οφειλόμενη τιμή προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.