Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:09
Τοπικά

ΕΚΒ: Κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ






Κάλεσμα σε όλους να συμμετέχουν μαζικά και ενεργά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, στις 6μ.μ. στη Θεσσαλονίκη, στο άγαλμα του Βενιζέλου, απηύθυναν σήμερα ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος και ο γραμματέας Δημ. Βασιλείου.

Ο κ. Παπαδημόπουλος τόνισε ότι είναι πολιτική απάτη να διαμηνύει ο πρωθυπουργός ότι έχουμε βγει από τα μνημόνια, όταν ο ίδιος έχει ψηφίσει δύο και από τα υπουργεία βγήκαν εκατοντάδες εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις για την καταστρατήγηση όλων των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και στην εξαθλίωση των εργαζομένων.

«Θα πάμε στη Θεσσαλονίκη για να διαδηλώσουμε και να μπορέσουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας στην επαναφορά όλων των συλλογικών διαπραγματεύσεων στην προ μνημονίων εποχή το 2009, των όρων αμοιβής προ του 2009 και την κατάργηση των νόμων που μείωσαν τους μισθούς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης», δήλωσε ο Θαν. Παπαδημόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΒ είπε ότι οι εργαζόμενοι αξιώνουν καλύτερη Υγεία, Παιδεία και για ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών  για να μπορέσουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη εργασία και τη φοροκλοπή, την παράνομη εργασία, καθώς και πλήρη και σταθερή εργασία με οκτάωρο και πενθήμερο και με όλα τα δικαιώματα που έχουν υφαρπάξει τα μνημόνια και που συνεχίζονται.

Για τις κλαδικές συμβάσεις

Ερωτηθείς για τις κλαδικές συμβάσεις που εξαγγέλθηκαν, ο Θανάσης Παπαδημόπουλος δήλωσε ότι αναμένεται να υπογραφούν και να κηρυχθούν υποχρεωτικές, ωστόσο «όσο είμαστε υπό εποπτεία δεν είναι απόλυτο ότι θα εφαρμοστούν». Ο πρόεδρος του ΕΚΒ εκτίμησε ότι πρόκειται για προεκλογικό τέχνασμα και παροχολογία, ενόψει ΔΕΘ, καθώς η κυβέρνηση θέλει να μειώσει τη δυσαρέσκεια και τόνισε ότι οι συνδικαλιστές είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις και ζητούν επαναφορά του νομικού πλαισίου του 2009 για την υποχρεωτικότητα των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Δ. Βασιλείου: Ο κόμπος έφθασε στο χτένι

Ο Γραμματέας του ΕΚΒ, Δημήτρης Βασιλείου, κάλεσε τον κόσμο να πάει το ερχόμενο Σάββατο στη ΔΕΘ στη Μακεδονία, με την αναχώρηση των λεωφορείων από το δημαρχείο Βόλου.

Όπως είπε, η συμμετοχή όλων στο άγαλμα Βενιζέλου, θα δώσει την απάντηση στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι ο κόμπος έφτασε στο χτένι και ενώ έδωσαν την προσδοκία στον κόσμο ότι κάτι θα αλλάξει, όλα είναι ένα ψέμα, όπως γίνεται με τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ εδώ και τρία χρόνια.

Μεγάλη η συμμετοχή

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή εκτιμάται ότι θα είναι μεγάλο, κρίνοντας από όσους έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή να ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη με τα λεωφορεία που θα βάλει το ΕΚΒ αλλά και η ΑΔΕΔΥ.

Όσοι επιθυμούν να πάνε στη συμπρωτεύουσα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή το αργότερο στη Γραμματεία του ΕΚΒ (τηλ. 24210 24735), ενώ ένα λεωφορείο θα ξεκινήσεις στις 8.30 το πρωί του Σαββάτου από το Δημαρχείο Βόλου, σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ, ενώ τα υπόλοιπα θα αναχωρήσουν στις 14.30 από το Δημαρχείο Βόλου.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη θα μεταβούν με λεωφορεία και τρίτεκνες οικογένειες, με διαφορετική από το Δημαρχείο αφετηρία.

Το Εργατικό Κέντρο διαβεβαιώνει ότι όποιος θελήσει να πάει στη Θεσσαλονίκη, θα μεταφερθεί και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.