Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:11
Κόσμος

Εκατομμύρια ευρώ ημερησίως οι ζημιές για την Lufthansa λόγω της απεργίας

Lufthansa planes sits on the tarmac of the Frankfurt, Germany, airport Monday morning, Nov. 9, 2015. Lufthansa said some 113,000 passengers will be affected by 929 domestic and international flight cancellations due to all-day walkouts at three German airports staged by a union representing cabin crew. (Fredrik von Erichsen/dpa via AP)





Σε διψήφιο αριθμό εκατομμυρίων αναμένεται να ανέλθουνοι ημερήσιες ζημίες της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa από τη μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση στην 60χρονη ιστορία της.

«Η συγκεκριμένη ζημιά θα είναι εμφανής μόνο τις επόμενες εβδομάδες, όταν θα γνωρίζουμε πόσοι επιβάτες θα ζητήσουν αποζημίωση, πόσοι έκαναν νέες κρατήσεις και πόσοι επιβάτες φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχεία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε δημοσιογράφους στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Η μετοχή της Lufthansa κατέγραφε νωρίτερα απώλειες 2,2% στα 13,64 ευρώ.

Η σημερινή είναι η τρίτη ημέρα απεργίας από το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρίας στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Μονάχου και του Ντίσελντορφ, που βρίσκεται σε διαμάχη με την εταιρία για τα επιδόματα πρόωρης συνταξιοδότησης και τις συντάξεις, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν 930 πτήσεις και να επηρεαστούν 113.000 επιβάτες.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η απεργιακή κινητοποίηση ξεκίνησε την Παρασκευή και αναμένεται να κρατήσει έως τις 13 Νοεμβρίου. Το Σάββατο ακυρώθηκαν περισσότερες από 500 πτήσεις ενώ την Παρασκευή 300. Την Κυριακή δεν αναφέρθηκαν προβλήματα στις πτήσεις, μετέδωσε χθες το βρετανικό δίκτυο BBC.

«Δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία της Lufthansa μια απεργία αυτού του μεγέθους. Δεν έχει συμβεί ποτέ πριν μια απεργία διάρκειας οκτώ ημερών», δήλωσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διοίκηση της εταιρίας μελετά τα επόμενα βήματά της και ότι θα εκδώσει ανακοίνωση στις 19:00 ώρα Ελλάδας.