Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:25
Τοπικά

Εισαγγελέας για «Koriopolis»: Οι μάρτυρες έδωσαν άλλη διάσταση στην υπόθεση – Την Τρίτη η πρόταση






Στις 5 Δεκεμβρίου θα γίνουν τελικά γνωστές οι προτάσεις της εισαγγελέως στη δίκη του μεγάλου «Κοριόπολις» για τους συνολικά 84 κατηγορούμενους.

Αυτό επρόκειτο να γίνει κατά τη σημερινή συνεδρίαση (Παρασεκυή 1η Δεκεμβρίου), όμως παρότι η διαδικασία άρχισε με την αγόρευση της εισαγγελέως, λίγο πριν της 12 το μεσημέρι ζήτησε διακοπή επικαλούμενη προσωπικούς λόγους και συγκεκριμένα αδυναμία να συνεχίσει.

Η δίκη άρχισε από τις 9:00. Κατά την έναρξη τη αγόρευσης της η εισαγγελέας διάβασε τις διατάξεις των νόμων βάσει των οποίων κατηγορούνται οι κατηγορούμενοι και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας, υπογραμμίζοντας ότι οι μάρτυρες έδωσαν διαφορετική διάσταση για το πώς μπορεί να στηθεί ένα παιχνίδι .

Σε εκείνο το σημείο είπε τα εξής: «Υπήρξε δυσχέρεια, κάποιοι από τους μάρτυρες δεν θυμούνταν και άλλοι άλλαξαν τις καταθέσεις τους. Θα εκτιμηθεί».

Από όσα διάβασε η εισαγγελέας στο ακροατήριο χαρακτηριστικά είναι όσα είπε για τις καταθέσεις των Αλεξ. Κούγια και Σωτ. Βοργιά. Ο Αλεξ. Κούγιας, που ήταν εκ των βασικών μαρτύρων κατηγορίας, στην κατάθεσή του είπε ότι έχει αδικήσει τον Τσακογιάννη, αλλά και τους Μπέο και Παπαδόπουλο γιατί όταν είπε όσα τους καταλόγισε δεν γνώριζε.

Ο δε Βοργιάς στην κατάθεσή του είπε ότι είχε επηρεαστεί από όσα ακούγονται στην τηλεόραση και από όσα έλεγε στα ραδιόφωνα ο Κούγιας και κατέθεσε ό,τι άκουγε να λέγεται χωρίς να έχει γνώση και στη συνέχεια κατάλαβε πως έκανε λάθος.

Οσον αφορά στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟΠ, Περικλή Πιλάβιο, είπε ότι δεχόταν παράπονα από τον Αχιλλέα Μπέο για τους διαιτητές αλλά ποτέ δεν απειλήθηκε και δεν εκβιάστηκε και ότι ορισμένοι παράγοντες ήθελαν να μην αδικούνται από τη διαιτησία για να πουλάνε μαγκιά σε κάποιους άλλους.