Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 13:07
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδοποιητήρια για να επιστρέψουν χρήματα από το «πακέτο Χατζηγάκη» θα λάβουν 12.000 αγρότες






Ειδοποιητήρια για την επιστροφή 40 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν λάβει από το λεγόμενο πακέτο Χατζηγάκη θα λάβουν σε πρώτη φάση 12.000 αγρότες, των οποίων οι ενισχύσεις υπερέβαιναν τις 5 χιλιάδες ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ανέφερε, ότι η ανάκτηση των ποσών θα γίνει όπως προβλέπει η σχετική ΚΥΑ μέσω των βασικών ενισχύσεων που δίνονται στους αγρότες το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ενώ είναι εξαιρετικά πιθανό η επιστροφή των χρημάτων να γίνει σε δόσεις.

Εξήγησε,ότι μόνοι που θα εξαιρεθούν της καταβολής είναι οι 48.000 αποβιώσαντες αγρότες.
«Βρισκόμαστε μπροστά από μια αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση που ζητά από την Ελλάδα να επιστρέψει 420 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο, μετά από διαπραγματεύσεις που κάναμε, το ποσό κατέβηκε σε 220 εκατομμύρια και αφορά 88.000 αγρότες», τόνισε ο κ. Αποστόλου.

Μάλιστα άφησε σαφώς να εννοηθεί, ότι η «λυπητερή» έρχεται και για όσους αγρότες είχαν επωφεληθεί και από τα παλαιότερα πακέτα Κοσκινά, Μωραϊτη και Κοντού, συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.