Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:04
Τοπικά

Εγκρίθηκε η εκκαθάριση του πάρκινγκ στη Φιλελλήνων – Σύντομα νέος ανάδοχος






Εγκρίθηκε με μεγάλη πλειοψηφία η εκκαθάριση του έργου – αίσχος, που αποτελεί για την πόλη και συνολικά την κοινωνία του Βόλου, το πάρκινγκ – φάντασμα της οδού Φιλελλήνων, που υπολογίζεται ότι θα κοστίσει στο Δήμο ποσό τριών εκατομμυρίων, εννιακοσίων χιλιάδων, περίπου, ευρώ, χωρίς, ωστόσο, να υπολογίζονται τα όσα ο Δήμος θα διεκδικήσει δικαστικά από τον υπό έκπτωση ανάδοχο, όπως υπογράμμισε ο εκτελών χρεη Δημάρχου, Θάνος Θεοδώρου.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θανάσης Σταυρίδης, από το συνολικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, που έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα η ανάδοχος εταιρία, ο Δήμος Βόλου θα πρέπει να καταβάλει 130.000 ευρώ επί 30 χρόνια στον ανάδοχο του έργου, ο οποίος είχε λάβει επιδότηση 500.000 ευρώ, ενώ η ποινική ρήτρα είχε προσδιοριστεί στο ποσό των 121.000 ευρώ.

«Είναι μια ακόμη «καυτή πατάτα» που παρέλαβε η σημερινή Δημοτική Αρχή» τόνισε με έμφαση ο κ. Σταυρίδης που άσκησε σκληρή κριτική στον πρώην αντιδήμαρχο, Φώτη Λαμπρινίδη όταν ο τελευταίος τόλμησε να κατηγορήσει τη Δημοτική Αρχή υποστηρίζοντας ότι ενώ η προηγούμενη είχε προχωρήσει σε πλήρη εκκαθάριση και ενώ πέρασαν δυο χρόνια, δεν έκανε τίποτα για να αξιοποιήσει το κτήριο και το πάρκινγκ!

Ο Αντιδήμαρχος κ. Σταυρίδης του απάντησε πως «Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί. Οι πολίτες του Βόλου, δεν κοιτάνε την προσπάθεια, αλλά θέλουν λύσεις. Γι αυτά που έχετε κάνει κι έχετε κριθεί δεν πρέπει να μιλάτε», ενώ υπογράμμισε ότι λέει ψέματα ισχυριζόμενος ότι δήθεν η εκκαθάριση έγινε επί των ημερών της Δημαρχίας Σκοτινιώτη.

Πυρά όμως για τις άστοχες αυτές δηλώσεις δέχθηκε ο Φώτης Λαμπρινίδης και από τον Αντιδήμαρχο Απ. Ζαρκάδα – Βεργή, που τον κατηγόρησε για πολιτικό θράσος. «Πετάτε το μπαλάκι αλλού. Κάνετε λάθος γιατί ψάχνετε να βρείτε συνενόχους στην πολιτική σας γύμνια και κατρακύλα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ ο κ. Γιώργος Βλιώρας του επεσήμανε πως γίνεται να πάρουν 12% στις εκλογές, αφού τα έκαναν όλα τόσο καλά…

Οι μειοψηφίες
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Απ. Νάνος διαφώνησε με τις πρακτικές του Δήμου επισημαίνοντας ότι «Με την προοπτική και με τον τρόπο που θέλετε να το λύσετε πάλι προβλήματα θα υπάρχουν. Αντί να το επισκευάσετε και να το κάνετε λειτουργήσιμο προσφέρετε σε νέο ανάδοχο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ξανά πρόβλημα και πιστεύουμε ότι θα έχουμε πάλι τα ίδια. Θα έπρεπε το πάρκινγκ να το λειτουργήσει ο Δήμος. Με τους αναδόχους κάθε φορά δημιουργούνται προβλήματα».
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός δήλωσε ότι η σύμβαση που είχε γίνει δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο, ωστόσο εξέφρασε επιφυλάξεις για το γεγονός ότι δεν έχει εγκριθεί η τελεσίδικη έκπτωση του αναδόχου. Ο κ. Μιτζικός χαρακτήρισε ρίσκο αυτή την επένδυση και συνέστησε στην Δημοτική Αρχή να κινηθεί με προσεκτικά βήματα.
Τέλος ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γαργάλας συμφώνησε με τη διαδικασία της εκκαθάρισης