Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 04:26
Τοπικά

Εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών δρούσε στον Βόλο

Χτύπημα κατά της διακίνησης ναρκωτικών κατάφερε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης στον Βόλο και στην Μαγνησία.





Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται να είναι ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 30 ετών, ο οποίος έδινε εντολές σε πολυμελές κύκλωμα, που δρούσε στον Βόλο και τη Μαγνησία. Ο 30χρονος φέρεται ότι έκανε την προμήθεια ναρκωτικών, τα αποθήκευε, καθοδηγούσε τα μέλη και λάμβανε τις εισπράξεις.

Κομβικό ρόλο είχαν ακόμη πέντε μέλη. Τα δύο από αυτά είναι ημεδαποί ηλικίας 19 και 25 ετών αντίστοιχα. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και τα δύο μέλη έχουν συλληφθεί από τους αστυνομικούς και ανακρίνονται.

Αλλα τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, δύο ημεδαποί ηλικίας 28 ετών και 29 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 27 ετών, είναι ήδη προφυλακισμένοι για παλαιότερες υποθέσεις ναρκωτικών. Οι δύο πρώτοι είχαν συλληφθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Θηρών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και ο τρίτος είχε συλληφθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σκιάθου πρόσφατα καθώς κατελήφθη να κρύβει ναρκωτικά στον Κατηγιώργη και να τα διακινεί στη Σκιάθο.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας προχώρησε στην πλήρη διαλεύκανση της εγκληματικής δομής, η οποία είχε ιεραρχική δομή και διακριτούς ρόλους και οργάνωση, μετά από πολύμηνες και επιστάμενες έρευνες.

Το κύκλωμα εκτιμάται ότι διακινούσε ναρκωτικά από τα μέσα Απριλίου και στο διάστημα με τις σημερινές κατασχεθείσες ποσότητες υπολογίζεται ότι είχε διακινήσει 5 κιλά κάνναβης και 100 γραμμάρια κοκαΐνης, αντί του ποσού των 25.000 ευρώ.

Με μεθοδευμένες ενέργειες και κινήσεις οι αστυνομικοί πέτυχαν να πιάσουν την άκρη του νήματος και να οδηγηθούν στην πλήρη εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία κατάφερνε να διαφύγει όλο αυτό το διάστημα έχοντας συνομιλίες με τηλέφωνα – φαντάσματα και ειδικούς κωδικούς συνθηματολογίας μεταξύ των μελών.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι αστυνομικοί προχώρησαν στις έρευνες με τη συνδρομή δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου. Ειδικότερα ερευνες έγιναν στον Βόλο και την Αγριά.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ακατέργαστη κάνναβη συνολικά μικτού βάρους 1.439,13 γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 435 ευρώ ως προερχόμενο από διακίνηση, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα Ι. Χ. αυτοκίνητα ως μέσα διευκόλυνσης για τη διακίνηση ναρκωτικών, τρία φιαλίδια και φακέλους με αναβολικά στεροειδή, δύο tablet, εννέα τηλεφωνικές συσκευές, 25 κάρτες sim και έναν ναργιλέ.

Στο πλαίσιο της περαιτέρω προανάκρισης προέκυψε και η συμμετοχή στο κύκλωμα άλλων 18 ατόμων, εκ των οποίων τα δεκαέξι έχουν ταυτοποιηθεί (είναι δεκατέσσερις ημεδαποί και δύο αλλοδαποί) και δύο άλλα άτομα που ακόμη δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Τα 18 αυτά άτομα κατηγορούνται σε βαθμό πλημμελήματος, καθώς φέρονται ότι ήταν αγοραστές των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της ίδιας αστυνομικής επιχείρησης που ξεκίνησε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες και συνεχιζόταν μέχρι αργά το απόγευμα έγιναν άλλες δύο συλλήψεις, μίας 25χρονης, υπήκοου Αλβανίας για κατοχή ναρκωτικών χαπιών καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν δώδεκα Xanax χωρίς ιατρική συνταγή και ενός 54χρονου ημεδαπού για παράβαση του Νόμου περί όπλων, καθώς είχε στο σπίτι του κυνηγετικό όπλο χωρίς να έχει ανανεώσει την άδεια κατοχής.