Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:30
Τοπικά

Εγκαινιάστηκε η ανακαινισθείσα, με δωρεά του Χαρ. Τσιμά, Μονάδα Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου






«Θέλω να ζήσω μερικά χρόνια ακόμη, μόνο και μόνο για να κάνουμε κι άλλα έργα και να προσφέρω σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη» δήλωσε σήμερα, ο μεγάλος ευεργέτης και δωρητής της πόλης του Βόλου, κ. Χαράλαμπος Τσιμάς, μετά την τέλεση των εγκαινίων της ανακαινισθείσας Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, οι χώροι της οποίας είναι πλέον έτοιμοι να υποδεχθούν κι άλλους καρκινοπαθείς.


Τα εγκαίνια τελέστηκαν στους χώρους της Μονάδας, στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, παρουσία πολιτικών, τοπικών και στρατιωτικών Αρχών του Νομού Μαγνησίας από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ενώ ακολούθησε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, προς τιμήν του κ. Τσιμά.

«Είμαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στο Βόλο. Η χαρά μου και η ικανοποίηση και η γλύκα της προσφοράς που αισθάνομαι σήμερα είναι κάτι που θα με βοηθήσει να συνεχίσω κι άλλο και να είμαι κοντά στους συνανθρώπους μας» τόνισε συγκινημένος ο δωρητής, προσθέτοντας πως η σκέψη του είναι να ζήσει μερικά χρόνια ακόμη ώστε να κάνει κι άλλα πράγματα για τον τόπο του και τους συνανθρώπους του που έχουν ανάγκη.
«Αυτή ήταν αποθήκη και τώρα μεταμορφώθηκε σε κάτι χρήσιμο» δήλωσε συγκινημένος.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε από την πλευρά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Τσιμά για την εξαιρετική προσφορά του διαχρονικά, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δωρεές του όπως στο τμήμα τεχνητού νεφρού, δύο επεκτάσεις στο Νοσοκομείο, καθώς και το Κέντρο Φιλοξενίας που προγραμματίζει το Νοσοκομείο με τον Σύλλογο «Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Βόλου».


Τέλος, την συγκίνηση και την χαρά της, εξέφρασε η Γραμματέας του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Υποστηρίζω», κ. Έφη Χαρβάλα:
«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και συγκινημένη. Τον κ. Τσιμά τον έχουμε ανακηρύξει επίτιμο πρόεδρο του Συλλόγου μας. Εμείς από την πλευρά μας, ως Σύλλογος, βοηθούμε όπως μπορούμε. Συντονίζουμε, διαθέτουμε χρήματα από δωρεές και προσπαθούμε για το καλύτερο. Είναι πολύ σημαντικό να γίνεται η χημειοθεραπεία σε ένα όμορφο περιβάλλον και θα συμβούλευα όλους τους καρκινοπαθείς να μην χάνουν το ηθικό τους» τόνισε η κ. Χαρβάλα, ενώ γνωστοποίησε ότι αποτελεί θέμα χρόνου να έρθει και δεύτερος ογκολόγος μόνιμος γιατρός στο Νοσοκομείο Βόλου.

8.000 περισσότεροι οι ασθενείς του Νοσοκομείου

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που ακολούθησε την τελετή εγκαινίων, των χώρων της Μονάδας Χημειοθεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, που ανακαινίστηκαν χάρη και στη δωρεά του κ. Χαραλαμπου Τσιμά, ο διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Ματθαίος Δραμητινός, έκανε απολογισμό του 2016, δίνοντας στοιχεία τόσο για τον αριθμό των ασθενών που είτε εισήχθησαν για νοσηλεία, είτε απευθύνθηκαν στο «Αχιλλοπούλειο» για τραυματισμούς και άλλα περιστατικά. Όσον αφορά το μέγεθος του Ιδρύματος, δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανισμό που λειτουργεί στην πόλη, ύστερα από τον Δήμο Βόλου.
Όπως είπε, μέσα στο 2016, 8.000 περισσότεροι ασθενείς, συγκριτικά με το 2015, επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο. Εισαγωγή έκαναν 26.674 άτομα, ενώ τα Εξωτερικά Ιατρεία και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών απασχόλησαν 170.000 περιστατικά. Ακόμη, έγιναν 1,5 εκατομμύριο μικροβιολογικές εξετάσεις και 4.927 χειρουργεία.
Σύμφωνα με τον κ. Δραμητινό, καθημερινά γίνονται 110 συνεδρίες στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού. «Αυτό δείχνει ότι το Νοσοκομείο αποτελεί πλέον το αποκούμπι για πολύ κόσμο, όχι μόνο της Μαγνησίας, αλλά και εκτός», τόνισε,
Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στις προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού και επικουρικών, που άρχισαν να γίνονται ξανά, έπειτα από τέσσερα χρόνια. Έχουν προσληφθεί, ανέφερε, 15 μόνιμοι ιατροί και αναμένονται τρεις επιπλέον, έχουν προκηρυχθεί πέντε θέσεις μόνιμου προσωπικού, ενώ υπάρχουν 13 επικουρικοί γιατροί, για τους 10 εκ των οποίων οι συμβάσεις θα ανανεωθούν στις 30 Σεπτεμβρίου. Τέλος είπε ότι προσλήφθηκαν και 30 γιατροί με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ