Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:16
Τοπικά

Εγκαίνια αύριο στον κόμβο Διμηνίου






Εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή,  5  Ιανουαρίου, στις 12. 45 μ.μ., οπότε και θα δοθεί επίσημα στην κυκλοφορία, ο πρώτος κυκλικός κόμβος που θα λειτουργήσει στην πόλη, στον κόμβο Διμηνίου, και που αναμένεται να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στον Βόλο. Το έργο, τεχνικά είναι έτοιμο και ήδη ολοκληρώνονται οι φυτεύσεις στο εσωτερικό του κυκλικού κόμβου από τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου.

Ο κυκλικός κόμβος είναι έτοιμος, έχουν διαμορφωθεί οι είσοδοι-έξοδοι, έχουν γίνει οι νησίδες, οι διαβάσεις, έχουν τοποθετηθεί τα σήματα. Εντός του κόμβου θα υπάρχουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας πλάτους πέντε μέτρων η κάθε μία. Προτεραιότητα στην κίνηση θα έχουν όσοι κινούνται εντός του κόμβου. Οσοι εισέρχονται στο κόμβο θα πρέπει να περιμένουν, ενώ πλησιάζοντας προς το σημείο, θα υπάρχουν και φωτεινοί σηματοδότες με παλλόμενο φως που θα προειδοποιούν.

Ο κόμβος θα εξασφαλίζει συνεχόμενη ροή στην κυκλοφορία, χωρίς φανάρια προς όλες τις κατευθύνσεις: από Βόλο προς Λάρισα, από Λάρισα προς Βόλο, από Λαρίσης μέσω της Μπότσαρη προς Ν. Ιωνία, από Λαρίσης προς Διμήνι μέσω Δερβενακίων, από Ν. Ιωνία προς Λαρίσης και προς Διμήνι, και από Διμήνι προς Λαρίσης και Ν. Ιωνία.

Επόμενος κόμβος θα είναι αυτός μπροστά από τα ΚΤΕΛ και θα ακολουθήσει ο κόμβος Τελωνείου και ο κόμβος Δημαρχείου. Για τον κόμβο στην Αθηνών με Λαρίσης ολοκληρώνεται η μελέτη και θα αναζητηθούν οικονομικοί πόροι προκειμένου να κατασκευαστεί.