Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 18:24
ΕλλάδαΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είναι επίσημο: 25 οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι






Οι αγνοούμενοι από τη φωτιά στο Μάτι ανέρχονται σε 25 άτομα ανακοίνωσε λίγο μετά τις επτά και μισή το απόγευμα της Κυριακής το Πυροσβεστικό Σώμα.

Υπό την πίεση της κοινής γνώμης και των μέσων ενημέρωσης, ανακοινώθηκε μετά απο έξι ημέρες ερευνών  ότι οι αρχές αναζητουν ακόμα 25 ανθρώπους από την καταστροφική πυρκαγιά. 4517463__1_

Η εκπρόσωπός του ΠΣ Σταυρούλα Μαλλίρη στην καθιερωμένη ενημέρωση ανακοίνωσε ότι αναζητούνται 25 άνθρωποι. Μέχρι εκείνη την ώρα το ΠΣ δεν είχε προβεί σε καμία απολύτως σχετική ανακοίνωση για τον αριθμό των αγνοουμένων!

Είχε προηγηθεί επίσης και εντονότατη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης για τον αριθμό των αγνοούμενων.

Η εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος είπε ακόμα ότι έχουν γίνει μέχρι τώρα από τις αρμόδιες υπηρεσίες 59 ταυτοποιήσεις και εκκρεμούν οι διαδικασίες σε ακόμα 28 σορούς. Ανακοίνωσε τέλος ότι ο αριθμός των νεκρών από την φονική πυρκαγιά ανέρχεται σε 91.

Μισή… ενημέρωση 

Ωστόσο η ενημέρωση εξακολουθεί να είναι ελλιπής. Στην αποψινή ενημέρωση η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δεν έδωσε τα ονόματα των 59 νεκρών που έχουν ταυτοποιηθεί από τις σχετικές έρευνες.

Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία ή οι φωτογραφίες των αγνοουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη συγκέντρωση των στοιχείων για τους αγνοούμενους είχε αναλάβει Πυροσβεστικό Σώμα (στον αριθμό 199)  σε αντίθεση με τις έρευνες για τις ταυτοποιήσεις των σορών που γίνονται από τη διεύθυννση εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εκπροσώπου του ΠΣ

«Σχετικά με την καταστροφική πυρκαγιά στις πληγείσες περιοχές της Ανατολικής Αττικής, από τη διαδικασία και τη διασταύρωση των στοιχείων προκύπτει ότι, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 25 άτομα, οι οποίοι έχουν δηλωθεί επισήμως από οικεία τους πρόσωπα στην υπηρεσία μας και για τα οποία οι έρευνες συνεχίζονται.

Η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) έχει ολοκληρώσει μέχρι στιγμής την ταυτοποίηση 59 σορών, ενώ εκκρεμεί η ταυτοποίηση για άλλες 28.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας κατέληξαν 4 άτομα, τα οποία νοσηλεύονταν σε νοσοκομεία της Αττικής.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, για άλλη μια φορά, εκφράζει τη βαθειά της θλίψη στις οικογένειες των θυμάτων».

 

 

Πηγή: protothema.gr