Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 23:38
Κόσμος

Είκοσι άνθρωποι χάθηκαν χθες στη Μεσόγειο






Εκατοντάδες άνθρωποι επιχείρησαν και χθες να περάσουν τη Μεσόγειο και να φτάσουν στην Ιταλία με μικρά ξύλινα σκάφη και σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία συνολικά 366 μετανάστες διασώθηκαν, όμως τουλάχιστον 20 άνθρωποι πιστεύεται πως πνίγηκαν.

Οι επιζώντες, που διασώθηκαν σε τέσσερις χωριστές επιχειρήσεις, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Αουγκούστα της Σικελίας, όπου ανακρίθηκαν από μέλη της μονάδας Interforce της ιταλικής αστυνομίας, η οποία είναι αρμόδια για την καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης.

Το νορβηγικό πλοίο Siem Pilot έσπευσε σε βοήθεια ενός πλεούμενου που βυθίστηκε ανοικτά της Σικελίας, όμως πολλοί από τους μετανάστες ήταν ήδη στη θάλασσα όταν έφθασε, δήλωσε ο Αντόνιο Παντσανάρο, αξιωματικός της Interforce, στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Ανασύρθηκε μία ανθρώπινη σορός, όμως επιζώντες είπαν ότι άλλοι τουλάχιστον 20 άνθρωποι πνίγηκαν πριν φθάσει το πλοίο το οποίο τους περισυνέλεξε, εξήγησε.

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι 82 γυναίκες και 25 παιδιά, ενώ οι μετανάστες στην πλειονότητά τους είναι υπήκοοι της Νιγηρίας, της Αιθιοπίας, της Ερυθραίας και του Μπανγκλαντές, διευκρίνισε ο Παντσανάρο.

Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν μετά τις επιχειρήσεις τους, καθώς θεωρούνται ύποπτοι για διακίνηση ανθρώπων, είπε ο ίδιος αξιωματικός.

Πάνω από 67.000 μετανάστες έφθασαν διά θαλάσσης στην Ιταλία μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 3ης Ιουλίου, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

 

 

πηγή: newsbeast.gr