Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 12:47
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Εάν τα Σκόπια υποβάλλουν αίτημα επανεισδοχής, θα το εξετάσουμε”






Εάν γίνει αίτηση επανεισδοχής των προσφύγων από τα Σκόπια, θα την εξετάσουμε, τόνισε το πρωί της Τρίτης ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού της Κυβέρνησης Γιώργος Κυρίτσης, σχολιάζοντας την «επόμενη ημέρα» από την «έξοδο των απελπισμένων», όπως ονομάστηκε από την Ειδομένη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί αίτημα και δεν υπάρχει καμία εκ των προτέρων συμφωνία για το ζήτημα, συμπλήρωσε και επανέλαβε, μιλώντας στον Σκάι, ότι «αν υποβληθεί αίτημα, θα εξεταστεί».

Ακόμα 80 άτομα, αλληλέγγυοι και φωτορεπόρτερ θα απελαθούν, είπε ο κύριος Κυρίτσης και ενημέρωσε πως η κυβέρνηση είχε την πληροφορία ότι αυτό θα γίνει σήμερα το πρωί.

Η ιστορία με το φυλλάδιο έγινε «τοπικά», μοιράστηκε σε ανθρώπους που ήθελαν να φύγουν και το συζητούσαν μέρες, δήλωσε ο κύριος Κυρίτσης, τονίζοντας: «Δεν ξέρω αν η πρόθεση ήταν φιλική ή εχθρική, αλλά οδήγησε ανθρώπους να παιρνούν χειμάρρους με κίνδυνο της ζωής τους».

«Δεν είναι εύκολο να ξέρεις ένα χαρτί που μοιράζεται από χέρι σε χέρι ποιος το διακίνησε πρώτος», συμπλήρωσε.

Το ελληνικό κράτος, όπως είναι το καθήκον του, παίζει αποτρεπτικό ρόλο, σχολίασε ακόμα ο Γιώργος Κυρίτσης, απαντώντας τόσο στο χθεσινό δημοσίευμα της Λα Ρεπούμπλικα, όσο και στις πληροφορίες που έρχονται από την πλευρά των Σκοπίων ότι η κυβέρνηση της γείτονος κατηγορεί την Αθήνα πως δεν εμπόδισε ως όφειλε, τους πρόσφυγες να περάσουν στο έδαφός τους.

 

Πηγή: protothema.gr