Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 11:14
Αθλητικά

Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: Το έργο αφορά όλους τους πολίτες






Απάντηση σε όσους επιχειρούν να σπιλώσουν την προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ανακατασκευάσει και να εκσυγχρονίσει πέντε γηπεδικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, επιχειρεί να δώσει η διεύθυνση αθλητισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, μέσω δελτίου Τύπου που εξέδωσε:

“Η προσπάθεια να συντηρηθεί με κάθε τρόπο στην επικαιρότητα το θέμα της ανακατασκευής και εκσυγχρονισμού πέντε γηπεδικών εγκαταστάσεων του Δήμου Βόλου, ως δήθεν ρουσφετολογικό και μεροληπτικό, έχει καταντήσει κουραστική αφού είναι πλέον φανερό στον καθένα ποιος την υποκινεί και με ποια κίνητρα.

Η επιλογή μάλιστα γνωστών γραφικών τύπων, από τοπικά ΜΜΕ της διαπλοκής, για να τη στηρίξουν, καθιστά αυτήν την «επιχείρηση» ακόμα πιο φαιδρή και δίνει το μέγεθος της ανεπάρκειας, της ανικανότητας, αλλά και της απόγνωσης των εμπνευστών της.

Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά ότι το έργο αυτό αφορά όλους τους πολίτες, που είτε ως αθλητές, είτε ως φίλαθλοι, έχουν κάθε δικαίωμα να απολαμβάνουν και να χρησιμοποιούν σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς αθλητικές και γηπεδικές εγκαταστάσεις. Τα γήπεδα αυτά θα αποδοθούν προς χρήση σε όποιο σωματείο τα ζητήσει, έναντι τιμήματος (ενοικίου) που θα χρησιμοποιηθεί ανταποδοτικά για τη συντήρησή τους, όπως ήδη συμβαίνει, προκειμένου να αποκαθίστανται άμεσα οι όποιες φθορές προκαλούνται και να διασφαλίζεται η λειτουργικότητα τους.

Για όσους, λοιπόν, συνεχίζουν αυτή τη χιλιοπιπιλισμένη καραμέλα, μη έχοντες προδήλως κάτι ουσιαστικό και θετικό να αντιτάξουν, απευθύνουμε την πρόσκληση – πρόκληση να μας πουν τι συνέβαινε στο παρελθόν που τόσο λατρεύουν και μένουν προσηλωμένοι, πως λειτουργούσαν οι αθλητικοί χώροι και υπό ποιους όρους και αν υπήρχαν κάποια ανταποδοτικά έσοδα και που αυτά κατέληγαν. Γνωστοί όλοι σε αυτή την πόλη, μέχρι να απαντήσουν, συνεπώς, φρόνιμο, για τους ίδιους, θα ήταν να σιωπούν και σε αυτό το θέμα.

Δική μας απαρέγκλιτη πολιτική είναι οι διαφανείς διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Δήμου, για την πλήρη, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου”.