Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:10
Τοπικά

Δ. Βόλου: Προσωρινές, αλλά αναγκαίες, οι κυκλοφοριακές αλλαγές – Μικρό το πρόβλημα για την Αλκίππης






Το γεγονός, ότι θα είναι «μικρό το πρόβλημα για τους περίοικους της Αλκίππης» από τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα προκύψουν ενόψει καλοκαιριού στη κίνηση επί του Περιφερειακού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή Βόλου.

Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα, «οι κυκλοφοριακές αλλαγές που επέρχονται, εν όψει της θερινής περιόδου, προκειμένου να περιοριστεί, κατά το δυνατό, η απίστευτη ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών και επισκεπτών κατά τη μετάβασή τους από και προς το παραλιακό Πήλιο, και συγκεκριμένα στο τμήμα από Γορίτσα έως Αγριά, είναι εποχική και χρονικά περιορισμένη σε διάστημα μόλις οκτώ Κυριακών στο σύνολο του έτους.

Ως εκ τούτου ο θόρυβος που επιχειρείται να προκληθεί δεν ανταποκρίνεται στο, όντως υπαρκτό μεν, μικρό δε, πρόβλημα που θα προκληθεί σε περιοίκους, με την εκτροπή της κυκλοφορίας στην οδό Αλκίππης, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς πόσο σημαντικές είναι οι θετικές επιπτώσεις στο σύνολο της λειτουργίας της πόλης και των χιλιάδων χρηστών της συγκεκριμένης διαδρομής.

Συνεπώς οι πρόσκαιρες, επαναλαμβάνουμε, αυτές αλλαγές, κρίνονται και είναι απαραίτητες, αφού διασφαλίζουν ζωτικά ζητήματα της πόλης (κυκλοφοριακά, ασφάλεια, περιορισμός στη προκαλούμενη ρύπανση από μποτιλιαρίσματα κ.α), που οφείλουμε να βλέπουμε συνολικά και όχι αποσπασματικά.

Θεωρούμε δε άδικη την κριτική σε βάρος της Δημοτικής Αρχής που ανέλαβε, για να απαλλάξει τους συγκεκριμένους κατοίκους, που σήμερα διαμαρτύρονται, από την πολυετή τους ταλαιπωρία, τη λειτουργία της σήραγγας, επωμιζόμενη τις αβλεψίες και τις παραλείψεις άλλων, στη διάρκεια σχεδιασμού και κατασκευής του έργου του Περιφερειακού».