Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:01
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δύο εικοσιτετράωρα θα μείνει στην Αθήνα ο Ομπάμα






Στην Αθήνα θα βρίσκεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα στις 15 Νοεμβρίου, ίσως στην τελευταία και αποχαιρετιστήρια περιοδεία του στο εξωτερικό προτού ολοκληρώσει την δεύτερη θητεία του.

Η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στην Ελλάδα στις 15 Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε επισήμως περίπου στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης από τον Λευκό Οίκο, ενώ η επίσκεψη είναι αποτέλεσμα της αποδοχής από πλευράς του αμερικανού προέδρου της πρόσκλησης που του είχε απευθύνει εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο,  ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου θα βρεθούν η οικονομία και το προσφυγικό ζήτημα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος αναφέρει πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επιβεβαιώσει την υποστήριξη για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες σχετικά με την επιστροφή της Ελλάδας στην σταθερότητα.

Ο Λευκός Οίκος επισημαίνει πως ο πρόεδρος θα μεταφέρει την εκτίμηση των ΗΠΑ για την αξιοσημείωτη γενναιοδωρία από την ελληνική κυβέρνηση και τον ελληνικό λαό στους πρόσφυγες και μετανάστες.

 

 

Πηγή: protothema.gr