Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 02:44
Θεσσαλία

Δύο αδέλφια από την Καρδίτσα εξαπατούσαν πολίτες μέσω Fb για το στοίχημα






Δύο αδέλφια από την Καρδίτσα που υποδύονταν τους… γκουρού των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, συνελήφθησαν από τη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Πρόκειται για έναν 22χρονο και έναν 24χρονο, οι 0οποιόι διατηρούσαν προφίλ στο facebook, από όπου διαφήμιζαν ότι γνωρίζουν αποτελέσματα στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων σε ελληνικά και ξένα πρωταθλήμτα και με τον τρόπο αυτό αποσπούσαν χρηματικά ποσά από ανυποψίαστους που ¨”τσιμπούσαν στο δόλωμα”…

Στους πελάτες τους επικαλούνταν ότι ειχαν υψηλές διασυνεδέσεις με ποδοσφαιρικούς παράγοντεςμεγαλοπαράγοντες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έτσι μπορούσαν να έχουν εσωτερική πληροφόρηση.

Για την καταβολή της χρηματικής τους αμοιβής ζητούσαν από τους ενδιαφερόμενους, κωδικούς προπληρωμένων καρτών. Το οξύμωρο είναι ότι τα κέρδη τους τα χρησιμοποιούσαν για να παίζουν στοιχήματα οι ίδιοι σε ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Η Αστυνομία έλαβε 4 καταγγελίες από πολίτες που εξαπατήθηκαν και ξεκίνησε έρευνα. Τελικά με τη συνδρομή της υππηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε από το ψηφιακό ίχνος ο 24χρονος , ενώ ο λογαριασμός του στην υπηρεσία διαδικτυακού στοιχήματος είχε δημιουργηθεί στο όνομα της 44χρονης μητέρας του. Σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δυο φορητοί υπολογιοστές και δύο κινητά.