Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 21:50
Τοπικά

Δυο Βολιώτες δοκιμάζουν τις αντοχές τους στο Νεπάλ






Τις δυνάμεις τους πρόκειται να ενώσουν σύντομα δυο Βολιώτες υπεραθλητές, ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης και ο τριαθλητής Λευτέρης Παρασκευάς, προκειμένου να φέρουν εις πέρας ένα τολμηρό εγχείρημα, την ανάβαση σε μια κορυφή των Ιμαλάϊων, ύψους 6.000 μέτρων και το γύρο του Σεγκίτο Αναπούρνα, που είναι ένας αγώνας δρόμου 218 χλμ σε 10 χλμ υψόμετρο, διάρκειας 72 περίπου ωρών. Η όλη προσπάθεια έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στόχος των δυο αθλητών είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου, ο ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης, πρόκειται για ένα πολύ ενδιαφέρον και τολμηρό εγχείρημα, καθώς οι δυο αθλητές θα βρεθούν στο Νεπάλ, μια χώρα που θεωρείται η «Μέκκα» των ορειβατών και παρουσιάζει ιδιαίτερες προκλήσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Μαγγίτσης το όλο εγχείρημα έχει ως στόχο να αναδείξει το γεγονός ότι δυο άνθρωποι, που κατάγονται από την ίδια περιοχή και προπονούνται μαζί τα τελευταία χρόνια, ενώνουν τις δυνάμεις τους και βοηθούν ο ένας τον άλλο προκειμένου να πετύχουν αυτά τα δυο τολμηρά projects.

Σύμφωνα με τον κ. Μαγγίτση, οι δυο Βολιώτες αθλητές θα αναχωρήσουν για το Νεπάλ στις 17 Απριλίου και θα παραμείνουν στην περιοχή για ένα μήνα περίπου.

 

 

Πηγή: ert.gr